10 ani de Continental la Iași: 1.400 de angajați și investiții de 38 milioane euro

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial, sărbătorește, în 2016, un deceniu de activitate în Iași.

Centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Iași cuprinde diviziile Chassis & Safety, Interior și Powertrain. „Continental este lider tehnologic în industria auto și o companie ce dezvoltă soluții software inovatoare pentru clienții săi. Aproape toate dispozitivele dintr-o mașină folosesc software. Un conducător auto poate găsi acum toate informațiile de care are nevoie chiar în fața lui, fără să-și ia privirea de la drum: condiții meteo, starea drumului etc. Toate acestea sunt posibile datorită digitalizării. Inginerii noștri au expertiza necesară să dezvolte în continuare cele mai bune soluții în domeniu. Colegii din Iași reușesc să combine cunoștințele tehnice cu creativitatea și să dezvolte proiecte complexe, cum ar fi mașini hibride și automated driving. Tocmai aceste proiecte recomandă compania ca un angajator progresist și atractiv. În acest an, în România, Continental va crește cu aproximativ 1.000 de persoane, iar investițiile se ridică la circa 160 de milioane de euro”, declară Dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental România.

În Iași, compania Continental a crescut de la 30 de persoane, în 2006, la peste 1.400 de angajați, în prezent. Potrivit directorului locației Continental din Iași, Marian Petrescu, colaborarea cu universitățile, prin programele dezvoltate pentru studenți și absolvenți, reprezintă un pilon de bază al dezvoltării companiei în Iași. „Aproximativ șapte milioane de euro este suma investită de Continental în Iași, în diferite proiecte. Inginerii noștri sunt implicați în dezvoltarea tehnologiilor de vârf din industria auto, iar rezultatele lor se văd în fiecare mașină în care există produse Continental”, explică Marian Petrescu. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, concernul Continental – furnizor internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial – a înregistrat, în 2015, o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are peste 212.000 de angajaţi în 55 de ţări.

CONTINENTAL ÎN ROMÂNIA

Între 1999 și 2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activităţile din România, unde sunt reprezentate toate cele cinci divizii Continental. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. La finalul anului 2015, Continental avea circa 16.500 de angajaţi și își va mări echipa, în 2016, cu peste 1.000 noi membri.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close