5 noi motive pentru a participa la TechFest connected by Vodafone: expo cu roboți ce înțeleg emoțiile și PC-uri vintage, Science Summit, gaming, concerte și noi conferințe

După două zile dedicate discuțiilor și prezentărilor despre tendințele din zona digitală, în 20-21 septembrie, TechFest connected by Vodafone, cel mai complex festival de tehnologie, își așteaptă participanții la XPO Tech, Gaming, evenimentul-satelit Science Summit și la o nouă serie de discuții pentru specialiștii din comunitatea IT și marketing digital. Acestea sunt completate de Mega Hack, Junior Coding Club, dar și de concerte speciale.

Promenada Mall va găzdui XPO Tech, o zonă de experimentare a inovațiilor tehnologice hardware sau software, a soluțiilor de tip smart home sau IoT, eco-mobilitate urbană, precum și gadget-uri tech. Nu vor lipsi interacțiuni speciale care mixează tehnologia cu mișcările corpului, interacțiuni digitale precum și în realitate virtuală.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

XPO Tech va găzdui și un mini-muzeucu peste 30 de sisteme și componente pentru computere autohtone precum DAF, CIP, TIMs, PRAE, HC, Junior, dar și unele produse de firme internaționale care au schimbat cursul istoriei calculatoarelor, precum Apple Macintosh 128, Osbourne 1, Kaypro etc. Cel mai vechi exponat este produs în urmă cu aproximativ 30 de ani.

„Computerele sunt recondiționate cu piese autentice și sunt în stare de funcționare. Acest aspect atrage atât nostalgicii, cât și pasionații, dar stârnește și curiozitate în rândul celor care nu cunosc începuturile tehnologiei. Prezența la diferite evenimente este o oportunitate de a împărtăși oamenilor pasiunea mea și de a le oferi o sursă de inspirație”, spune Bogdan Tîrziu, fondatorul Muzeului de Calculatoare Cluj – the X86 Generation. „Ne-am propus să ținem pasul cu cei din alte țări care au deja muzee dedicate tehnologiei retro”, adaugă partenerul său, Boby Constantin, membru al Asociației Retrotech.

Tot la XPO Tech vor fi prezenți și roboții Pepper și Nao, ambii capabili să distingă emoțiile primare ale interlocutorilor umani. Pepper este folosit inclusiv în industria bancară din Japonia. Nao și Pepper sunt folosiți cu succes și în educație. Casa inteligentă Modularity instalată în incinta XPO Tech se distinge prin performanța energetică, multifuncționalitate și modularitate, dar mai ales prin prezența unor roboți care preiau și îndeplinesc activitățile repetitive ale locuitorilor acestora.

De asemenea, sâmbătă și duminică (între orele 12 și 20), în parteneriat cu Nexus Club, cel mai activ hub dedicat comunității de gaming din București, în același spațiu dedicat XPO Tech, vor fi organizate concursuri pentru gameri profesioniști și amatori. Ei își vor putea încerca forțele în cele mai cunoscute jocuri ale momentului (Counter-Strike, FORTNITE, FIFA, League of Legends), dar și cu unele care au trecut testul timpului (Age of Empires 3, Red Alert 2, Heroes of Might & Magic) și vor putea vedea cele mai noi echipamente de profil disponibile pe piața locală și internațională.

Tot sâmbătă vor avea loc și ateliere de programare și robotică pentru copii, susținute de Academia inventeaza.ro, Small Academy și AcademyPLUS. În plus, vor fi organizate petreceri ale colectivului Vinyl, Rum, Tapas & Wine (joi și vineri seară), iar vineri seară, Mr. Jurjak va avea un concert special.

În ultima zi a evenimentului, pe 24 septembrie, este programată conferința dedicată growth hacking-ului, care îi va include ca vorbitori pe Ovi Negrean, CEO SocialBee, Alex Păduraru, CEO Creative-Tim, Theodoros Moulos, CEO GrowthRocks, și Adrian Vlasiu, Country Manager, GrowthRocks, agenție internațională cu prezență în 16 țări. Tot luni, va avea loc și evenimentul-satelit Science Summit, la Teatrul Național București. La acesta vor susține prezentări zece dintre cei mai cunoscuți oameni de știință și cercetători din România.

Biletele și mai multe detalii sunt disponibile aici. Partenerii principali ai evenimentului sunt Vodafone și BCR.

TechFest connected by Vodafone este dezvoltat în colaborare cu comunitatea IT și a devenit locul de întâlnire al experților în programare din cele mai inovatoare companii și al start-up-urilor, într-o atmosferă informală, generând o experiență unică, cu o componentă specială de infotainment pentru publicul larg. Prin manifestările dedicate publicului larg, TechFest connected by Vodafone este, în egală măsură, o invitație deschisă pentru orice pasionat de tehnologie, fie acestea jocuri, gadget-uri sau soluții tehnologice inovatoare. Viziunea TechFest este aceea de a crea o piață globală pentru companii, start-up-urile inovatoare și fanii tehnologiei. Festivalul de tehnologie urmărește să pună laolaltă, pentru a crea soluții viabile, nevoile comunității de business și energia, respectiv puterea de a genera inovație a start-up-urilor, oferind acces la viziunea comună a profesioniștilor și educând publicul larg în privința tehnologiei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close