Ploiești: Americanii de la Timken au inaugurat a doua fabrică din România

Cea de-a doua fabrică de piese auto a companiei americane funcționează în parcul industrial West Park, în urma unei investiții de 60 de milioane de euro.

Activitățile de producție ale noii unități se vor desfășura pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați. Grupul american Timken este prezent din 1997 în producția locală de rulmenți. Compania din SUA a înregistrat în 2016 afaceri de 81,3 milioane de euro, în creștere cu doi la sută față de 2015, și a raportat un profit net de 12,9 milioane de euro, cu nouă la sută mai mare decât cel de acum doi ani. În urma acestei investiții, vor fi create 120 de locuri de muncă, însă alte câteva zeci de posturi vor fi disponibile la partenerii cu care vor colabora americanii de pe platforma industrială din Ploiești.

Grupul Timken operează 63 de fabrici din întreaga lume, între care opt unități de producție europene, în Italia, Franța, Polonia, România și Marea Britanie. Compania desfășoară operațiuni în 28 de țări și are 14.000 de angajați. Grupul proiectează, produce și comercializează rulmenți, sisteme de transmisie, cutii de viteză, centuri, lanțuri și produse asociate, și oferă servicii de reconstrucție și reparații.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close