ABSL lansează programul de master pentru viitorii specialiști din industria serviciilor pentru afaceri

Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL România), în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București (ASE), susține și promovează și în acest an dezvoltarea industriei serviciilor pentru afaceri din România, prin programul de master Business Services.

Inițiativa întemeierii acestui program a luat naștere ca urmare a sesizării a două stări de fapt. Pe de o parte, companiile membre ABSL au observat lipsa forței de muncă specializate în domeniul serviciilor de business. Pe de altă parte, o analiză a ofertei educaționale a scos la iveală absența unui program academic destinat formării și pregătirii viitoarei generații de specialiști în industrie.

Prin acest program academic, ABSL își dorește să sprijine schimbările în sistemul educațional, pentru pregătirea de profesioniști cu experiență practică, adaptată cerințelor și necesităților din sistemul de business. „Studenții au șansa de a îmbina cunoștințele teoretice cu experiența practică. Experiența lor educațională va fi completă și va răspunde cerințelor din partea industriei serviciilor pentru afaceri. În plus, studenții au oportunitatea reală ca după absolvire să fie recrutați de una dintre companiile membre ABSL”, declară Cosmin Pătlăgeanu, Marketing Manager Luxoft România și președinte ABSL.

În cei doi ani de studiu, studenții vor urma cursuri specifice, precum vânzări și marketing, sisteme ERP, managementul riscurilor în afaceri, management operațional și îmbunătățirea proceselor în industria serviciilor pentru afaceri. La finalul primului an de studii, profesioniștii din ABSL fac disponibile internship-uri de șase luni, în companiile în care activează. Ca urmare, programul oferă o gamă largă de oportunități reale de carieră. Printre zecile de companii membre în ABSL se numără și Connections Consult, CRH, Genpact, Group Renault, Petrom, Procter&Gamble, Stefanini, UniCredit Business Integrated Solutions și WIPRO, care susțin acest program. Perioada de înscrieri este între 6 și 9 septembrie. În 12 septembrie are loc testul de competență lingvistică, iar în 13 septembrie candidații vor susține ultima probă: interviul. Pentru anul universitar 2017-2018, sunt disponibile 30 de locuri. Calendarul admiterii este disponibil aici.

Din ABSL România fac parte companii autohtone și multinaționale, lideri regionali și globali, precum Accenture Services, APT Resources & Services, Allianz Worldwide Partners, Be Think Solve Execute, Telus International, Capgemini, Central Europe Technologies, CRH, Connections Consult, DB Schenker, Deloitte Audit, EY, Eucom Business Language, Genpact, Global Remote Services, HP Enterprise, HP Inc, Luxoft Professional, Mazars Consulting, Mood Media, Microsoft, Office Depot Service Center, Optima Solutions Services, PwC Services, Process Solutions, Procter & Gamble Marketing, Renault Business Services, Samsung, SCC Services, SELIR, Societe Generale European Business Services, Stefanini, TMF/ UCMS Group, UniCredit Business Integrated Solutions, Valoris Center, Vauban IT, Veeam Software, Vodafone Shared Services, Webhelp, Wipro Technologies și WNS Global Services.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close