Academia de Software caută „studenți” inteligenți și pasionați de programare

Compania Essensys a lansat ediția din acest an a Academiei de Software – programul care poate să transforme IT-iștii începători în programatori adevărați.

Procesul de recrutare a început în februarie și se va întinde până în 15 iunie. CV-urile trebuie să fie trimise pe site-ul Academiei, iar după ce vor fi analizate, va urma o primă întâlnire, pentru prezentarea companiei și un test tehnic preliminar. Testul pentru Junior Developer constă într-o serie de întrebări de algoritmică şi logică, şi durează în jur de două ore. Pentru cei care trec acest test, urmează o a doua întâlnire, la care va participa un dezvoltator senior sau un team leader. Candidații care trec cu succes de primele două teste vor primi o ofertă de colaborare concretă, fie pentru poziţii plătite, fie pentru unele neplătite.

Programul de training

Cursurile Academiei de Software se desfășoară între 1 iulie și 31 august. Programul de training începe la 1 iulie, pentru toţi participanţii. Programul constă în mai multe cursuri, desfăşurate în paralel cu dezvoltarea unei aplicaţii software reale. Cursurile sunt ţinute de seniori cu experienţă în utilizarea tehnologiilor respective. „Studenții” au şansa de a învăţa nu numai partea teoretică a tehnologiei, ci şi diverse trucuri şi bune practici de utilizare a tehnologiei, care pot fi aflate doar din experienţă. În paralel cu modulele teoretice, ei vor dezvolta un proiect software şi vor aplica noţiunile învăţate la cursuri.

Proiectul este gândit astfel încât să simuleze cât mai realist posibil condiţiile, constrângerile şi problemele ce apar în dezvoltarea unui proiect software real. Instructorii de curs vor asigura îndrumare în scrierea codului şi sprijin pentru depăşirea problemelor tehnice întâmpinate pe parcurs. În plus, vor participa la review-uri de cod, care vor oferi multe noţiuni utile. În cele două luni de program, participanții au un calculator dedicat, cu licenţe pentru toate aplicaţiile şi software-ul de care au nevoie, și acces la biblioteca fizică şi electronică a Essensys.

Module de curs

Fundamente de .Net Framework și C#: C# este un limbaj modern, de tip multi-paradigmă. Poate fi asemănat cu Java sau C++, dar este o comparaţie superficială. .Net Framework este un framework software dezvoltat de Microsoft. O componentă principală a .Net Framework este Class Library, o librărie extrem de complexă de clase.

Microsoft SQL Server: SQL Server este serverul de baze de date relaţionale de la Microsoft. Este folosit pentru stocarea şi extragerea de date de către aplicaţii.

ADO.Net: Este o librărie de componente (parte a Class Library) dedicate accesului la datele dintr-o bază de date (ex: Microsoft SQL Server). Folosind clasele ADO.Net, o aplicaţie poate interoga o bază de date.

Entity Framework: Este un framework de tip ORM (object-relational mapping) integrat cu ADO.Net şi parte din .Net Class Library.

ASP.NET MVC: Este un framework web de tip MVC (model-view-controller). Cu ajutorul ASP.Net MVC, se pot dezvolta aplicaţii web moderne.

JavaScript & Frameworks: JavaScript este un limbaj de programare folosit preponderent de browserele web. Cu ajutorul său, se pot construi aplicaţii web cu interfeţe utilizator interactive. Framework-urile javascript sunt librării JavaScript ce pot fi reutilizate pentru a dezvolta interfeţe utilizator (Google Angular, Knockout, Telerik Kendo).

HTML & CSS: HMTL este limbajul în care este descris conţinutul unei pagini web. CSS (Cascading Style Sheets) este un limbaj folosit pentru definirea aspectului vizual al unei pagini web.

Dezvoltator junior la Essensys

Intenţia organizatorilor este ca, la finalul Academiei de Software, toţi participanţii să le devină colegi. După cele două luni, fiecare participant şi fiecare proiect dezvoltat vor fi evaluate. Persoanele selectate vor lucra ca Dezvoltator Junior (sau Junior Software Engineer), în cadrul unei echipe Essensys. Asta înseamnă că vor fi implicați într-un proiect real, alături de cei care le-au fost mentori, şi vor avea şansa de a pune în practică tot ce au învăţat. Ca dezvoltatori, vor participa la proiecte complexe, cu aplicabilitate în diverse industrii, vor fi încadrați în programul Essensys de examene şi certificări, şi vor avea obiective anuale de certificare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close