Academy+Plus: 120 de locuri disponbile la școala gratuită de programare de la Bucureşti

Școala gratuită de programare lansată acum trei ani la Cluj-Napoca, în parteneriat cu École 42 din Paris, se deschide şi în Bucureşti, și le oferă 120 de locuri celor care vor să învețe programare, într-un proces educațional bazat pe practică.

„Unică în peisajul educațional din România, Academy+Plus își propune să ofere tinerilor pasionați de informatică șansa de a deveni adevărați profesioniști. Iar asta fără profesori, fără cărți, gratuit și fară diplome, într-un proces educațional bazat pe un sistem de gamificare. Metoda de învăţare aduce în prim-plan practica, munca în echipă şi colaborarea.  Pe scurt, un micro-mediu organizaţional în care cursanţii află din prima zi ce este acela un termen limită sau cum să colaboreze şi să se pună în valoare unii pe ceilalți”, spune Daniela Buşcan, Program Director în cadrul Academy+Plus.

Pentru a putea ocupa unul dintre cele 120 de locuri gratuite, fiecare candidat trebuie să treacă printr-un proces riguros de selecţie, împărţit în trei etape. În prima etapă, candidaţii intră pe platforma de candidatură,  unde, timp de două ore şi zece minute, trebuie să rezolve două teste: unul de memorie şi unul de logică. Cei care obţin un scor eligibil sunt invitaţi în următoarea etapă, numită Check-in şi care este, de fapt, o discuţie deschisă, de grup, în care şcoala setează aşteptările, iar candidaţii îşi expun motivaţiile.

După participarea la check-in, urmează etapa a treia, respectiv Piscina C. Timp de 28 de zile, candidaţii vor intra într-un boot camp în care vor învăţa limbajul de programare C. În tot acest timp, vor avea loc evaluări săptămânale, iar la final candidații vor susţine un examen ce va dura opt ore. Piscinele C vor avea loc în perioada august – octombrie. Datele de început sunt 14 august, 11 septembrie şi 9 octombrie.

Şcoala propriu-zisă începe în noiembrie, iar candidaţii acceptaţi în program vor studia trei proiecte obligatorii, după care vor putea alege dintre urmatoarele linii de specializare: Unix, Algoritmi, Computer graphics sau Web development, full stack. Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora în totalitate. „După circa 6-9 luni, cursanţii ajung la nivelul de specialist IT junior, pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajaţi. Îi susţinem pe cursanţi și să îşi găsească rapid joburi în industria IT. Academy+Plus se alătură, aşadar, eforturilor care susţin educaţia în IT, și vizează să crească anual numărul de persoane pe care le specializează în acest domeniu. Finanţarea vine din mediul privat, de la companii care ne sponsorizează”, afirmă Daniela Buşcan.

Academy+Plus face parte din rețeaua internațională a École 42 din Paris, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de formare profesională din lume, cu centre în Paris, Kiev, Chișinău, Johannesburg și Fremont, Silicon Valley. În 2014, a deschis la Cluj-Napoca o şcoală de programare gratuită, iar România a devenit prima ţară din reţea care a crezut în metoda revoluționară a școlii din Paris. De atunci, dintre cei 198 de cursanţi formaţi la Cluj, între 2014 și 2016, 110 au fost absorbiţi de piaţă şi angajaţi de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din cea de produs. Majoritatea cursanţilor au vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani. Cei mai mulţi sunt proaspăt absolvenţi de BAC şi studenţi care vor să îşi crească nivelul de cunoştinţe în zona practică.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close