Accenture oferă mii de ore de programare pentru elevi și studenți, la Hour of Code

Specialiștii Accenture din 55 de țări s-au angajat să finalizeze peste 10.000 de ore de programare și să realizeze training-uri de programare în întreaga lume, în cadrul Computer Science Education Week, între 4 și 10 decembrie. Inițiativa este parte a angajamentului companiei de a ajuta elevii și studenții să-și dezvolte abilitățile în programare, știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Angajații Accenture își vor folosi cunoștințele și energia pentru a organiza workshop-uri de codare sau pentru a preda în cadrul evenimentelor de programare din comunitățile lor. Perioadele de predare vor însuma peste 2.000 de ore, alături de profesorii și voluntarii Code.org. Acesta nu este singurul proiect asumat de companie pentru a ajuta elevii să-și dezvolte abilitățile de codare și informatică. Tot în acest an, Accenture s-a alăturat Internet Association și a alocat zece milioane de dolari pentru a sprijini programele de educație în domeniul informaticii.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Dezvoltarea rapidă a tehnologiei determină apariția de meserii care nici nu existau în urmă cu cinci ani, iar a învăța programare îi poate influența unui tânăr atât cariera, cât și viața. Ca parte a angajamentului nostru de a lucra cu Code.org, pentru a pregăti tinerii pentru economia digitală, angajații Accenture au dedicat, anul trecut, peste 10.000 de ore în cadrul Hour of Code, și au încurajat peste 100.000 de elevi și studenți din întreaga lume să învețe să codeze. Am văzut impactul pe care Code.org îl are asupra tinerilor și, în acest an, facem mai multe pentru a-i atrage către domeniul tehnologiei”, declară Paul Daugherty, CTIO Accenture.

Hour of Code a fost lansat în 2013 de Code.org, organizație non-profit, dedicată extinderii accesului femeilor și minorităților la tehnologie. Programul ajunge la milioane de elevi și studenți printr-o oră de introducere în programare și informatică. Pentru al treilea an consecutiv, Accenture colaborează cu Code.org în cadrul Hour of Code și al altor inițiative educaționale legate de STEM.

Noutatea din acest an constă în faptul că Accenture Technology și-a valorificat expertiza internă pentru a crea un tutorial de codare ce oferă studenților o mai bună înțelegere a inteligenței artificiale (AI). Participanții vor descoperi modul în care diferite tehnici AI pot învăța un robot să exploreze o nouă planetă,  inclusiv să recunoască animale și plante, să înțeleagă o nouă limbă și să converseze cu localnicii. „Hour of Code a ajuns deja la peste 450 de milioane de ore de codare finalizate. Cel puțin unu din zece elevi sau studenți din întreaga lume a participat la program. În acest an, le cerem oamenilor să nu facă doar o oră de codare, ci să depășească o oră și să se gândească la ce pot face pentru a se asigura că educația informatică va continua și anii următori”, afirmă Hadi Partovi, co-fondator și CEO al Code.org.

DESPRE ACCENTURE

Este lider mondial în domeniul serviciilor profesionale și oferă o gamă largă de servicii și soluții în strategie, consultanță, tehnologie, digital și operațiuni. Combină o experiență de neegalat și competențele specializate din peste 40 de industrii și toate funcțiile de business, susținute de cea mai mare rețea de distribuție din lume. Are circa 425.000 de clienți, care deservesc clienți în peste 120 de țări.

DESPRE CODE.ORG 

Este o organizație non-profit, dedicată extinderii accesului și sporirii participării femeilor și minorităților subreprezentate la educație informatică. Viziunea organizației este că fiecare elev din fiecare școală să aibă posibilitatea de a învăța informatica, la fel ca biologia, chimia sau algebra. Code.org este susținută de companii de top din domeniul tehnologiei, precum Microsoft, Facebook, Fundația Infosys, Google și rețeaua Omidyar.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close