VIDEO. Adecco România: O tânără de 23 de ani este CEO pentru o lună

50 de tineri din întreaga lume au preluat funcția de „CEO pentru o lună”, în cadrul celui mai important furnizor mondial de soluții de HR – Grupul Adecco.

Ei vor lucra alături de directorii și echipele de conducere din țările unde au fost selectați și vor dobândi cunoștințe și experiențe direct de la specialiștii în resurse umane. În România, „CEO pentru o lună” în România este Ana Maria Mareș, o tânără de 23 ani care și-a început “mandatul” la 1 iulie. „A fost o întrecere în adevăratul sens al cuvântului, pentru că am fost testați să facem față unor provocări de business ce au scos în evidență toate cunoștințele și aptitudinile pe care le-am dobândit până acum. Simt, într-adevăr, că în urma acestor evaluări știu să mă autoevaluez mai bine și știu clar care sunt lucrurile pe care vreau să le învăț în această lună de la specialiștii Adecco. Sunt convinsă că nu va fi neapărat ușor, dar este modul în care eu vreau să învăț și să mă dezvolt ca om”, spune Ana Maria Mareș, CEO pentru o lună în cadrul Adecco România.

Selecția pentru România a fost făcută dintr-un total de 444 de înscrieri, iar finala a fost una care a presupus atât cunoștințe, cât și aptitudini demne de un CEO. Ana Maria Mareș va lua parte la ședințele de strategie, se va întâlni cu oameni de afaceri importanți și va face parte din echipele care gestionează programele care au adus Adecco în poziția de lider local. În plus, va avea ocazia de a coordona echipe de lucru din cadrul Adecco – o experiență unică, ce-i va spori abilitățile, încrederea și capacitatea de angajare, este convins Florin Godean, Country Manager Adecco.

„CEO pentru o lună” a fost lansat în Norvegia, în 2011. De atunci, proiectul a fost implementat în majoritatea țărilor în care Grupul Adecco este prezent. La nivel mondial, pentru selecția de anul acesta s-au înscris 54.600 de candidați. „Sunt încrezător că șansa de a lucra alături de specialiștii Adecco din întreaga lume le va oferi o oportunitate imbatabilă de a-și spori abilitățile și încrederea de sine, atât de necesare în demersul de căutare al job-ului perfect”, declară Alain Dehaze, CEO Adecco Group. Cei 50 de tineri aleși vor petrece 30 de zile alături de managerii și echipele naționale de conducere. Programul va include sesiuni de training în resurse umane și recrutare de personal, aprofundarea principiilor de management, finanțe și marketing și interacțiunea directă cu clienții Adecco. Zece candidați din toată lumea vor fi selectați, în septembrie, pentru un boot camp la finalul căreia un candidat va avea ocazia unică să fie „CEO pentru o lună” al întregului grup Adecco.

Internship-uri, stagii, practică

Experiența de lucru este esențială pentru a dezvolta competențe și a construi profiluri profesionale care satisfac necesitățile pieței forței de muncă și provocările unei economii globale. Astăzi, educația formală trebuie combinată cu o experiența de muncă, prin locuri de muncă vacante, stagii sau ucenicie, arată specialiștii Adecco. Mai mult de 70 de milioane de tineri din întreaga lume sunt șomeri, cu vârfuri de mai mult de 50 la sută în unele țările din Europa. Cu toate acestea, cererile pentru candidații cu abilități digitale și puncte forte în știință și inginerie, abilități soft, creativitate și gândire outside the box, rămân cruciale pentru dezvoltarea și evoluția socială și economică.

DESPRE ADECCO

Adecco România este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de aproximativ 30 la sută și cu o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, în 2015. Adecco România gestionează peste 8.000 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 400.000 de candidați și deservește zilnic 450 de clienți. Echipa Adecco România numără 160 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă foarte largă, de la recrutare și selecție, la outsourcing, recrutare în masă, dar și outplacement și training. Grupul Adecco, cu sediul în Zurich, Elveția, este lider mondial al soluțiilor de HR. Cu peste 32.000 angajați full time și circa 5.100 de sucursale în peste 60 de țări și teritorii, Adecco pune în legătură circa 700.000 de asociați cu clienții companiei, în fiecare zi. Grupul Adecco face parte din Fortune Global 500, grupul celor mai importante companii din lume.

 

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close