Agenția Europeană a Medicamentului angajează masiv persoane cu contract temporar de muncă

Pe fondul dificultăților legate de relocarea din Londra, după Brexit, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a publicat o ofertă pentru locuri de muncă temporare, evaluată la 31,8 milioane de lire sterline, pentru angajați cu contract temporar de muncă.

Oferta de locuri de muncă anunțată de Agenția Europeană a Medicamentului vizează vorbitori de limbi străine, în domeniul administrativ, de reglementare, științific, expertiză legală, care să lucreze în actualul sediu al EMA din Londra. În cadrul acestei instituții, contractele temporare se pot întinde pe cel mult cinci ani.

Chiar dacă EMA angajează în mod regulat persoane cu contract temporar de muncă, oferta este neobișnuit de mare și vine într-o perioadă de incertitudini pentru angajați. Mulți dintre ei preferă mai degrabă să părăsească instituția decât să plece din Londra, scrie Agerpres, care citează Reuters. Instituția are 890 de angajați și sediul central la Londra din 1995.

Pe lângă sutele de locuri de muncă bine plătite, EMA atrage anual în jur de 36.000 de experți la reuniunile sale, o adevărată mană cerească pentru hoteluri. Agenția care aprobă și monitorizează siguranța medicamentelor din Uniunea Europeană (UE) poate fi și un magnet pentru viitoarele investiții în sectoarele farmaceutic și al biotehnologiei.

Până în 30 septembrie, Comisia Europeană (CE) a evaluat diferitele oferte, înainte ca miniștri din cele 27 de stat membre UE să ia o decizie prin vot, în noiembrie. Procedura de vot va fi una secretă, dar acest lucru nu exclude negocierile din culise. În presă au apărut deja speculații că Franța a acceptat ca Frankfurt să obțină sediul EBA (The European Banking Authority), cu condiția ca noul sediul al EMA să fie la Lille.

Un studiu realizat în rândul a 92 la sută dintre salariații EMA arată că mai puțin de jumătate din personal ar fi dispus să se mute în nouă din orașele candidate. În opt dintre aceste orașe s-ar muta sub 30 la sută dintre angajații agenției. Nouă din zece angajați ar prefera să demisioneze decât să se mute în Varșovia, București sau Sofia.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close