Agenția Națională de Transplant are un nou șef

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, numit-o, ieri, pe dr. Alexandra Anca Mureșan, în funcția de director executiv al Agenției Naționale de Transplant.

Noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant este medic primar chirurgie generală din 2013. Până acum, și-a desfășurat activitatea la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Se impune restructurarea Agenției Naționale de Transplant, pentru bună funcționare și transparentizare a activității de transplant în România. Numirea de astăzi este un prim pas în acest sens. Am încredere că noul director executiv va reuși să organizeze un sistem care să funcționeze în condiții optime, în beneficiul pacienților a căror viață depinde de efectuarea unui transplant. Mai mult, sperăm că noua lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare. Mi-am propus să continui să fac tot ceea ce-mi stă în putință pentru că drama tânărului care a pierdut ieri lupta cu viața să nu se mai repete”, declară ministrul Sănătății.

Printre atribuțiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea ANT în relațiile cu organele statului, cu persoane fizice sau juridice din țară și din străinătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară și normele privind disciplina tehnologică și administrativă, și acreditarea și reacreditarea centrelor de transplant. Directorul executiv va autoriza importul și exportul de organe, țesuturi și celule de origine umană destinate transplantării la om și va supraveghea sistemul de calitate, securitate sanitară și trasabilitate a organelor, țesuturilor și celulelor de origine umană destinate trasplantării, în conformitate cu directivele și recomandările Uniunii Europene.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close