Alexandru Radu, românul care „predă” baschetul în prima ligă britanică

Ieșeanul Alexandru Radu este noul antrenor principal al echipei Cardiff Met Archers, din prima ligă feminină britanică de baschet.

La 44 ani, Alexandru Radu a semnat contractul după o vară în care a făcut parte din staff-ul tehnic al echipelor U20 și U18 feminin ale României. Potrivit 24secunde.ro, anterior, a fost antrenor asistent al „naționalei” feminine, alături de care a fost prezent la EuroBasket Women 2015. A câștigat British Basketball League, în 2014, ca antrenor asistent la Worcester Wolves, a antrenat în Marea Britanie la nivel U18 și U16, dar și la nivel de seniori, ca principal, în eșaloanele inferioare. Colaborarea cu Wolves a demarat în iunie 2010, iar românul a devenit, mai târziu, și antrenor principal al echipei de baschet feminin, pe lângă funcția de asistent al formației masculine. A fost și antrenor asistent al echipei naționale ale Țării Galilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Alexandru Radu a jucat baschet în prima ligă din România și și-a început cariera de antrenor ca asistent la Politehnica Iași. Este licențiat în Educație Fizică și Sport, jurnalism și comunicare, dar și în management sportiv, și a activat ca profesor la Universitatea Worcester.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close