Alka Group investește 11,5 milioane euro și va angaja încă 100 de oameni, la Ploiești

Unul dintre principalii jucători din regiune, în industria FMCG, va investi peste 11,5 milioane euro în construirea unei noi capacități de producție pentru biscuiți și snacks-uri sărate.

Investiția va fi una de tip lanț integrat – de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori. „Încercăm în mod constant să oferim clienților noștri ceea ce își doresc, iar cercetările noastre ne-au arătat că produsele Alka de tip snacks-uri sărate și biscuiți sunt cele mai îndrăgite. Astfel, am decis deschiderea unei noi capacități de producție, adițională celei pe care o deținem deja în București. Un proiect ambițios, pentru care am primit deja votul de încredere prin obținerea unui grant nerambusabil de 2,4 milioane euro”, declară Ady Hirsch, CEO Alka Group.

Noua unitate de producție va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploiești și va ocupa peste 10.000 de metri pătrați. Ansamblul fabricii va cuprinde o hală de producție, un depozit de materii prime, un corp administrativ, un local tehnic și un magazin de desfacere cu terasă. Peste 25 la sută din întregul amplasament va fi ocupat de spații verzi. Din cei 11,5 milioane euro, la cât se ridica întreaga investiție, peste 3,5 milioane provin din cofinanțare privată, iar circa 2,4 milioane reprezintă ajutor public nerambursabil. În prima fază, nouă facilitate de producție va crea aproximativ 100 de locuri noi de muncă.

În 2016, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 155 milioane lei, are peste 600 de angajați și este în top 3 jucători, în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka a fost înființat în 1994, ca investiție de tip greenfield. Alka era atunci prima companie producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe, în România. De atunci, a investit zeci de milioane euro în tehnologie și în dezvoltarea afacerilor. Afacerile Alka Group acoperă multe categorii, cu prezență pe tot teritoriul României, dar și peste hotare. Portofoliul companiei este format din prăjituri dulci (Prăjitura casei), biscuiți dulci (Biscuiții casei), napolitane (Alfers), snacks-uri sărate (Toortitzi, Covrigeii casei) și cafea (Gold Mocca și Stretto). Compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups și Mentos. Alka Group colaborează, direct și indirect, cu zeci de mii de parteneri din toată țara.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close