Altex investește 37 de milioane de euro într-un depozit nou, lângă București

Liderul pieței de retail din România, în domeniul electro-IT, va dezvolta un nou centru logistic lângă București, în comuna Dragomirești Vale, pe un teren de 15,2 ha, achiziționat cu circa 5,5 milioane de euro.

Noul hub logistic, care reprezintă o investiție totală de peste 37 milioane de euro, este alcătuit din două clădiri principale de depozitare de aproximativ 90.000 mp suprafață totală și 46.000 mp de platforme logistice externe. Ele vor fi proiectate și construite de GSE România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prima etapă a proiectului va fi finanțată, în proporție de 80 la sută, de EximBank, și va fi finalizată în trimestrul I din 2019. Etapa a doua va fi dezvoltată anul viitor și necesită o investiție de 15 milioane de euro, pentru care Altex caută finanțare. „Noul centru logistic va cumula activitatea care astăzi se desfășoară în patru depozite și va oferi disponibilitate mai bună pentru o gamă variată de produse și servicii de livrare mai rapidă clienților noștri”, explică Dan Ostahie, CEO Altex România.

Centrul logistic este proiectat pentru a găzdui toate tipurile de produse, de la electrocasnice mari până la componente IT și accesorii. Facilitatea va fi deservită de 60 de căi de acces, iar cele patru lifturi de ultimă generație, fiecare cu o capacitate de 1,7 tone, vor deservi zona de E-commerce. Iluminatul va fi asigurat de un sistem LED, proiectat pentru a fi utilizat în condiții diferențiate de mișcare. Noul centru logistic va îmbunătăți condițiile de muncă pentru cei peste 200 de angajați care își vor desfășura activitatea în 3.500 de mp de birouri și zone administrative. Ei vor beneficia de condiții moderne de lucru, zone de training și de relaxare.

DESPRE ALTEX

Este liderul pieței de retail din România, în domeniul electro-IT, de peste 15 ani. Are 4.000 de angajați și o rețea națională de 99 de magazine Altex și 19 magazine Media Galaxy, în cele mai importante orașe, și magazinele online altex.ro și mediagalaxy.ro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close