Ambasada Franței: Ileana Țăroi, cavaler al Ordinului Național al Meritului

Ileana Țăroi, coordonator al Serviciului în limba franceză al Radio România Internațional, a fost distinsă cu Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler, de Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii găzduite, la finalul lui aprilie, de Reședința Franței.

„Munca neobosită în favoarea francofoniei și a informării de calitate, cea pe care o onorăm astăzi, este și cea a Serviciului în limba franceză al Radio România Internațional. Calitatea emisiunilor, varietatea lor și conținutul lor bogat și reînnoit, completate de un conținut editorial remarcabil, pe internet și pe rețelele de socializare, merită să fie cunoscute și recunoscute. Prin intermediul acestora, permiteți unui public vorbitor de limbă franceză să urmărească știrile și să se familiarizeze într-un mod inteligent cu realitățile lingvistice, culturale, istorice și economice ale României”, a spus Michèle Ramis (foto, stânga).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Să lucrăm zilnic în limba franceză ne-a permis să depășim teoriile și să înțelegem foarte concret că prietenia profundă dintre Franța și România nu e ceva ce a trăit în trecut, că este actuală și că are un viitor luminos. Cultura și limba franceză au fost întotdeauna prezente în emisiunile radioului public din România, de la înființarea Radiodifuzunii, în urmă cu 90 de ani – la acea vreme conferințe academice în franceză erau difuzate de postul național de radio. Toate acestea ne sprijină în eforturile noastre și ne dă puterea de a continua să purtăm torța francofoniei și să fim parte, în limitele noastre, a acestui viitor”, a declarat, la rândul său, Ileana Țăroi (foto, dreapta).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close