Ambasada SUA a premiat cinci „Femei curajoase” din România

Elena Calistru, președinte Funky Citizens, este nominalizarea Ambasadei SUA din România pentru Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume”, acordat de Departamentul de Stat, în acest an.

Pentru că România are „foarte multe femei curajoase și extraordinare, lideri puternici, care îi inspiră pe alții și sunt profund dedicate comunităților lor”, Ambasada a premiat și alte patru românce curajoase: Ioana Albani, procuror șef adjunct DIICOT, Daniela Staicu și Alina Țiplea, co-fondatoarele MerciCharity, și jurnalista Paula Rusu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înființat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume”, pentru a onora „femeile care demonstrează curaj excepțional și spirit de conducere în susținerea drepturilor omului, egalității femeilor și progresului social, și își asumă adesea mari riscuri personale”. În fiecare an, fiecare ambasadă americană poate nominaliza un candidat.

„Deși fiecare dintre aceste femei se ocupă cu probleme diferite, cu care se confruntă România, toate ne inspiră și ne reamintesc că persoanele hotărâte pot schimba lucrurile și pot aduce schimbări durabile în comunitățile lor și în toată România”, spune ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close