Americanii de la Viavi Solutions deschid un Centru de Excelenţă R&D în Bucureşti

Lider global în domeniul activării reţelelor şi serviciilor, dar şi în cel al soluţiilor destinate securităţii şi performanţei optice, compania Viavi Solutions, cunoscută anterior ca JDS Uniphase (JDSU), intenţionează să deschidă noul birou din România în primul trimestru din 2018.

La București, Viavi are în plan să angajeze un număr important de ingineri software, mai ales că noul centru se va concentra pe dezvoltarea de tehnologii şi produse inovatoare pentru întreaga reţea de clienţi ai companiei. „Viavi a urmărit să înfiinţeze centre de dezvoltare în teritorii în care sunt prezenţi nenumăraţi specialişti, dar unde există şi infrastructura necesară pentru astfel de operaţiuni. Bucureştiul este un teritoriu cheie pentru inovaţia tehnologică, o sursă de înaltă competenţă profesională, cu universităţi de prestigiu şi un potenţial de afaceri atractiv”, declară Oleg Khaykin, preşedinte şi CEO al Viavi Solutions. Lista posturilor disponibile în Bucureşti poate fi găsită aici.

Portofoliul Viavi include operatori importanţi de telefonie mobilă, instituţii guvernamentale, operatori de reţele de tip enterprise, furnizori de aplicaţii, contractori ce instalează fibră optică şi construiesc turnurile de comunicaţii care menţin lumea conectată. Printre clienţii companiei cu sediul central în San Jose, California, se numără Ericsson, Huawei, Orange, Vodafone, AT&T Inc., Bharti Airtel, BT Openreach, Charter Communications, Comcast Corporation, Finisar, FLIR Systems, Integrated Device Technologies, KT, Lockheed Martin, Nokia Solutions and Networks, Oclaro, ST Microelectronics, TDC, Telstra şi Verizon Communications Inc.

Compania Viavi a fost numită, patru ani la rând, lider în Gartner Magic Quadrant pentru soluţii NPMD, şi recunoscută de Rost & Sullivan, șase ani consecutiv, ca lider global în domeniul echipamentelor de testare a fibrei optice.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close