Amsterdam va găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului

Orașul olandez Amsterdam a fost desemnat, în această seară, pentru a găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care va fi mutat de la Londra după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit unor surse diplomatice citate de AFP și Reuters, după ce în runda a treia de vot, în care au intrat orașele Milano și Amsterdam, cele două candidate au obținut un număr egal de voturi, președinția estoniană a Consiliului Uniunii Europene a trecut la următorul pas procedural – tragerea la sorți, scrie Agerpres. „Felicit orașul Amsterdam pentru câștigarea votului pentru găzduirea EMA! Este o alegere excelentă, ce garantează continuitate în asigurarea de medicamente sigure pentru consumatorii europeni”, a scris pe Twitter ministrul german al afacerilor europene, Michael Roth, prezent la reuniunea Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în domeniul farmaceutic

La a doua rundă de vot au candidat Milano, Amsterdam și Copenhaga, plasate în această ordine pe primele trei poziții în prima rundă pentru desemnarea viitorului sediu al EMA. Bratislava a obținut locul al patrulea și a ieșit astfel din cursă. EMA are circa 900 de angajați, care se ocupă de evaluarea, supervizarea și monitorizarea medicamentelor pentru ființe umane și animale, în interiorul blocului comunitar.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close