Andra Andriuc va reprezenta Sibiul la European Young Chef Award

Patru bucătari s-au „duelat” duminică, la European Young Chef Award 2018, de la Sibiu. Câștigătoarea ediției, care a impresionat cu rețeta sa, este Andra Andriuc.

Andra Andriuc are 21 de ani, este studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu, a absolvit școala de bucătari a lui Adi Hădean și lucrează la Restaurantul Jules din Sibiu. Ea a gătit o reinterpretare a saramurei de păstrăv. „Este primul concurs la care am participat, emoţiile au fost enorme. Când m-am pregătit pentru concurs, am găsit rețeta într-o carte din secolul al XVI-lea. Saramura este una dintre cele mai vechi şi mai gătite reţete tradiţionale româneşti. Dintre toate saramurile, cea mai cunoscută este cea de peşte. Într-adevăr, este întâlnită preponderent în zona Moldovei şi a Dobrogei, dar o regăsim şi în Ardeal”, spune reprezentanta Sibiului la European Young Chef Award 2018.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Andra va reprezenta Sibiul la European Young Chef Award 2018, organizat în Irlanda, între 25 și 27 noiembrie. Competiția este organizată la nivel european de International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism. Pe plan regional, organizatori sunt membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene, iar Sibiul este membru din 2014.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close