Angajații BCR se transformă în „profesori” la Școala de bani

Din 9 august, românii care vor să obțină mai mult de la banii lor sunt așteptați la cursurile programului „Școala de bani”, organizat de BCR.

1.000 de angajați ai băncii, pregătiți să acționeze ca adevărați profesori de educație financiară, îi așteaptă pe participanți, în fiecare joi, în 100 de sucursale BCR din țară. Cursurile sunt gratuite și au loc în afara orelor de lucru cu publicul. „România are nevoie de oameni cu încredere în ei, iar încrederea se obține atunci când deciziile pe care le luăm se bazează pe cunoștințe și înțelegere, mai ales când vorbim despre deciziile financiare. Din această săptămână, BCR vorbește despre educație pentru independență financiară pe toate canalele pe care, de obicei, comunică despre produsele și serviciile bancare, de la reclamele la TV la vitrinele unităților, pentru că a devenit parte din oferta curentă a băncii. Scoala de bani este un program de educație financiară care vorbește dincolo de definiții, sintagme și teorii. Vorbește despre nevoi și aspirații, despre cum putem să obținem bunăstarea și să ne îndeplinim visurile prin administrarea cât mai eficientă a banilor”, declară Sergiu Manea, CEO BCR.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cursurile de educație financiară se vor ține până la 18 octombrie. Un curs se desfășoară, în mod normal, pe parcursul a 90 de minute, cu circa 20 de cursanți adulți. Toate materialele sunt puse la dispoziție de BCR. Cei interesați se pot înscrie prin completarea formularului disponibil aici sau în orice sucursală BCR. În ultimii doi ani, cei peste 1.000 de angajați ai BCR care au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară, au oferit astfel de cursuri către aproximativ 70.000 de români, dintre care 30.000 de adulți și 40.000 de copii și tineri.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială în UE şi prezentat la a doua ediţie a European Money Week, din acest an, a plasat România pe ultimul loc dintre 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22 la sută, în condițiile unei medii europene de 55 la sută.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close