Angajaţii Dacia primesc sume compensatorii, pentru ca salariul net să nu scadă după mutarea CAS

Din 1 ianuarie 2018, angajaţii Dacia vor primi sume compensatorii de 20 la sută, astfel încât salariul lor net să nu scadă odată cu transferul obligaţiilor sociale de la angajat şi angajator. de la 1 ianuarie 2018.

„Urmare a aplicării Ordonanţelor de Urgenţă Nr. 79/2017 şi Nr. 82/2017 referitoare la transferul obligaţiilor sociale, Automobile Dacia a finalizat negocierile cu sindicatul, în 15 decembrie. Acordul care a fost semnat împreună cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensatorii de 20 la sută, astfel încât salariul net să rămână la acelaşi nivel. Măsura va fi pusă în practică din 1 ianuarie 2018”, anunță reprezentanţii companiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Groupe Renault România este singura companie ce integrează toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare în specializări diferite, pentru studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2016, Groupe Renault România a depășit pragul de cinci miliarde de euro în ceea ce privește cifra de afaceri. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul este lider pe piaţa locală, cu mărcile Dacia şi Renault. Compania are 16.700 de angajaţi.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close