Angajații din penitenciare încep protestele împotriva ministrului Justiției

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor va protesta, de mâine, „împotriva indolenței și incompetenței ministrului Justiției, Tudorel Toader”. Sindicaliștii reclamă și lipsa de implicare a Guvernului în soluționarea problemelor personalului din penitenciare.

Calendarul acţiunilor de protest include petiţii, refuz de efectuare a orelor suplimentare, proteste în stradă, pichetări, acţiuni în justiţie şi plângeri penale. Între 1 și 10 august, sindicaliștii vor refuza să efectueze ore suplimentare, vor adresa solicitări de plată a orelor suplimentare restante şi vor formula plângeri prealabile, în numele membrilor de sindicat, pentru modificarea ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plății orelor suplimentare şi a împuternicirilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 6 august, vor cere audienţe directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ministrului Justiţiei, „într-o ultimă încercare de rezolvare pe calea dialogului a revendicărilor”. În 10 august, este programată o grevă japoneză, iar în 19 august vor organiza greva „prin exces de zel la accesul în penitenciare şi la alte activităţi care, deşi nu afectează drepturile deţinuţilor, pot duce la blocarea penitenciarelor”.

Între 27 august și 27 septembrie, 50-100 de angajaţi în uniformă vor picheta penitenciarele. Între 1 şi 10 septembrie, vor fi depuse acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre, iar în 3 octombrie este programat un miting în uniformă la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Din octombrie, forma de protest va fi refuzul de a intra în serviciu în penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.

Lista de revendicări a angajaților din penitenciare include condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, precum cea a directorului general al ANP, Marian Dobrică, care este, de peste două luni, ilegal imputernicit, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor din sistem și plata integrală a orelor suplimentare curente.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close