Angajatori de TOP: Peste 8.000 de joburi, la evenimentele de carieră din această toamnă

În ultimii doi ani, piața forței de muncă este în continuă creștere. Procentul angajatorilor care anunță planuri semnificative de recrutare a atins pragul de 84 la sută, o creștere cu peste zece procente comparativ cu 2016, conform studiului Piața forței de muncă în 2017, realizat de portalul de carieră Hipo.ro.

2017 este, probabil, cel mai optimist an de până acum în ceea ce privește piața forței de muncă, iar târgul de carieră Angajatori de TOP vine să confirme acest lucru, prin numărul de angajatori prezenți la cele trei ediții.

Pe 13-14 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, Angajatori de TOP Timișoara reunește 80 de companii și 3.000 de oportunități de carieră. Evenimentul oferă candidaților posibilitatea să aplice la o diversitate de oportunități, indiferent de nivelul de experiență sau domeniul de activitate. În comparație cu edițiile anterioare, organizatorii remarcă o evoluție a numărului de poziții deschise. Cele 3.000 de oportunități de carieră sunt adresate atât candidaților cu experiență, cât și studenților și absolvenților. 20 la sută dintre joburi sunt adresate candidaților cu peste trei ani experiență, 37 la sută persoanelor cu 1-3 ani experiență, 32 la sută sunt joburi pentru candidații entry-level, iar 12 la sută sunt poziții în cadrul programelor de internship.

Angajatori de TOP București revine cu cea de-a 23 a ediție la Sala Palatului. În această toamnă, pe 20-21 octombrie, 100 de companii și 5.000 de oportunități de carieră îi așteaptă pe candidați. Joburile deschise de companii sunt în departamente precum IT, Telecom, FMCG, BPO, Audit și Consultanță, Retail, Financiar-Bancar, Design, Juridic, Marketing, PR, Comunicare, Resurse umane și Vânzări. Câțiva dintre angajatorii care au confirmat prezența sunt  Accenture, BCR, Dell Technology, Ikea, Microsoft, HP, Dell, Raiffeisen Bank.

Un lucru foarte important, pe care participanții nu trebuie să-l uite, înainte de a veni la eveniment, este printarea CV-ului în format Barcode. Cu ajutorul unui singur exemplar, candidații vor putea aplica la standurile companiilor de care sunt interesați. După scanare, vor intra în bazele de date ale angajaților și vor putea fi contactați în cazul în care apar alte oportunități de carieră. Orice modificare care va apărea în CV-ul lor se va aplica variantei pe care companiile au scanat-o la târg.

Salarile oferite de cele 180 de companii variază în funcție de nivelul de experiență. Cerințele jobului, industria în care activează angajatorul și departamentul în care este deschis jobul sunt aspecte ce pot influența nivelul salarial oferit de angajator. Pentru programele de internship, majoritatea angajatorilor oferă salarii cuprinse în intervalul 300-400 euro, iar pentru pozițiile entry-level cele mai multe companii oferă salarii de 400-500 euro. În ceea ce privește joburile care se adresează specialiștilor cu nivel mediu de experiență, majoritatea companiilor oferă salarii între 500 și 1.000 euro, iar pentru pozițiile dedicate candidaților cu nivel senior, remunerația poate trece de 1.500 euro.

Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie gratuit online.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close