Angela Gheorghiu, premiu prestigios în Italia

Soprana Angela Gheorghiu va primi, pe 14 decembrie, în Italia, premiul „Puccini”, distincţie acordată anual unor artişti care au avut interpretări memorabile ale capodoperelor compozitorului Giacomo Puccini.

Premiul este acordat de preşedintele Fundaţiei Festivalului ”Puccini”, Alberto Veronesi, şi primarul din Viareggio, Giorgio Del Ghingaro. Seara de gală va avea loc la Gran Teatro „Giacomo Puccini” din Torre del Lago.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Soprana Angela Gheorghiu s-a născut la Adjud şi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, și a debutat, în acelaşi an, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. De atunci, a cântat pe toate marile scene. Pentru cariera sa, a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi, al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca și al Universităţii din Bucureşti. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor, cea mai înaltă decoraţie acordată de Preşedinţia României, iar doi ani mai târziu a primit medalia Nihil Sine Deo, din partea regelui Mihai I. În 2015, a primit European Cultural Award pentru Muzică, la Dresda, cu ocazia celebrării a 25 de ani de la unificarea Germaniei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close