Aniversare: Blue Air a transportat peste 20 de milioane de pasageri, în 13 ani

Cea mai mare companie aeriană românească, membră cu drepturi depline IATA (International Air Transport Association), a aniversat, săptămâna aceasta, 13 ani de activitate.

Blue Air a pornit de la o singură aeronavă și 35 de angajați, în decembrie 2004, a ajuns la 29 de aeronave și aproape 1.500 angajați, și a transportat, pe cele peste 100 de rute europene, 21 de milioane de pasageri, mai mult decât întreaga populație a României. „Blue Air are mixul câștigător între viziune, o echipă profesionistă și pasageri loiali. De aceea, a investit cu încredere în dezvoltarea flotei, a mai lansat 34 de noi rute și a inaugurat, în acest an, trei baze operaționale, la Alghero, Constanța și Liverpool. Este membră IATA, asociație ce reunește 260 de companii aeriene, din peste 119 țări, și în care aderarea se realizează după un audit complex de verificare a peste 900 de standarde și bune practici pentru siguranța zborului. Blue Air își va păstra aceeași creștere dinamică și în 2018”, declară Gheorghe Răcaru, director general Blue Air.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru acest final de an, compania estimează o cifră de afaceri de 400 milioane euro şi aproximativ cinci milioane de pasageri transportaţi, indicatori în creştere cu peste 35 la sută față de 2016. Din 2019, Blue Air va fi primul operator de Boeing 737 MAX din România. În acest moment, la fabrica Boeing situată în apropiere de Seattle, SUA, se produc cele 12 avioane Boeing 737 MAX 8, comandate de Blue Air. Pasagerii vor putea călători la bordul acestor aeronave din vara lui 2019. „Modelul Boeing 737 MAX 8 va permite o dezvoltare puternică a companiei la nivel european. Vom putea zbura spre destinații noi, pe distanțe mai mari, și în același timp vom putea menține tarifele scăzute pentru pasagerii noștri, datorită eficienței incredibile ale avionului”, afirmă Gheorghe Răcaru.

Noile avioane Boeing reduc consumul de combustibil și emisiile de dioxid de carbon cu până la 20 la sută față de modelul Next Generation 737, lansat în 1998. Boeing 737 MAX este dotat cu noul model de motoare CFM International LEAP-1B. Aeronava poate transporta până la 200 de pasageri, iar distanța maximă pe care o poate parcurge fără alimentare este de 6.510 kilometri.

Blue Air devine un jucător important și în rândul companiilor aeriene paneuropene. A semnat un acord de codeshare cu compania națională Alitalia, ceea ce înseamnă că Alitalia are propriile numere de zbor pe toate rutele operate de Blue Air din Italia către România, către baza sa de la Liverpool. De la începutul anului viitor, va debuta etapa a doua a parteneriatului. Toate zborurile Alitalia de la aeroporturile Roma Fiumicino și Milano Linate vor fi comercializate de Blue Air sub numere proprii de zbor, iar de aici va rezulta o deschidere spre noi piețe și mai mulți pasageri.

Rute noi anunțate pentru 2018

  • Torino – Paris (aeroportul Charles de Gaulle), din 25 martie;
  • Torino – Stockholm, din 27 martie;
  • Liverpool – Palma Mallorca, din 2 iunie.

Ce înseamnă 13 ani de zboruri Blue Air

  • 6.762 ocoluri ale Pământului (270.982.871 kilometri parcuși);
  • 21.487.795 pasageri transportați (109 la sută din populația României);
  • 54 de ani din viața unui om (473.147 ore de zbor);
  • Cea mai vestică destinație: Lisabona (Portugalia);
  • Cea mai sudică destinație: Tel Aviv (Israel);
  • Cea mai nordică destinație: Helsinki.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close