ANOFM plătește 2.250 de lei/lunar companiilor care angajează persoane cu handicap

Sub egida „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!”, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) marchează Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, prin organizarea la nivel naţional a unor evenimente care să asigure dialogul dintre factorii ce pot contribui la ocuparea forţei de muncă din rândul persoanelor cu dizabilităţi şi activităţi specifice bursei locurilor de muncă.

Acţiunile, care se vor desfăşura în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi organizaţii neguvernamentale, îşi propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin patru la sută din numărul total de angajaţi. În caz contrar, plătesc lunar, către bugetul de stat, o sumă ce reprezintă salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, ANOFM acordă subvenţii, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap, pe perioadă nedeterminată, cu condiţia menţinerii în activitate cel puţin 18 luni de la data angajării. Subvenţia lunară este de 2.250 de lei şi se acordă proporţional cu timpul lucrat.

Agenţii economici care doresc să participe la această acţiune organizată la nivel naţional se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în raza cărora au sediul. Datele de contact pot fi vizualizate aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close