Antreprenori de succes în IT-ul din Banat, premiați de TechFest și ARIES-TM

Reușitele antreprenoriale din domeniul IT, cele mai bune produse și soluții software realizate de companii și startup-uri românești, au fost premiate la Timișoara, în cadrul galei Innovators Awards 2017, organizată la TechFest, împreună cu ARIES-TM.

„Prin TechFest, urmărim coagularea comunității tehnologice și de inovatori, și considerăm că recunoașterea meritelor și celebrarea succeselor reprezintă un factor de impulsionare a acestei industrii. Ne bucurăm să vedem atât de multe proiecte de succes dezvoltate în zona Banatului”, declară Cristian Dascălu, din partea organizatorilor TechFest. „Este cunoscut faptul că Timișoara a fost numit, doi ani consecutivi și a treia dată în istorie, cel mai bun oraș pentru afaceri din România, unde industria IT joacă un rol extrem de important. Câștigătorii premiați în cadrul galei reprezintă adevărate exemple pentru generația actuală. Au dat dovadă de spirit antreprenorial, iar performanțele lor contribuie la dezvoltarea societății”, completează Mariana Rus, Manager Proiect la ARIES-TM.

Premianții Timișoara Innovators Awards 2017

Cea mai bună soluție IoT – uRADMonitor;

Soluția cu cea mai extinsă arie de aplicabilitate – Symme3D;

Cea mai bună soluție în domeniul telematicii – SafeFleet;

Cea mai bună soluție pentru orașul inteligent – TPARK;

Cea mai bună soluție de utilitate publică pentru mobil – Canvy;

Cea mai bună soluție pentru divertisment – Style Jukebox;

Cel mai bun soft educațional – Mindomo;

Cea mai bună soluție de securitate informatică – Andrisoft Wanguard;

Cea mai bună soluție de management al infrastructurii – Monitive;

Cea mai bună soluție industrială 4.0 – SkeletonCAD;

Cel mai bun hard pentru divertisment – Lighty.

TechFest a fost lansat anul trecut, la Cluj-Napoca. Prima ediție a adus 3.200 de participanți la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor și managerilor din domeniul IT: hackathon-ul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferințele TechTalks, Codecamp și Business Mixer, competiția Transilvania Demo Day și lansarea parcului științific și tehnologic Tetapolis, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days și gala Tech Industry Awards.

Acestora li se adaugă zeci de mii de vizitatori ai expoziției tehnologice ExpoTech, de la Iulius Mall Cluj. Evenimentul a mai însemnat premii în valoare de 25.000 de euro, 4.250 de ore cumulate de programare la MegaHack și 70 de ore de prezentări susținute de specialiști. În total, au fost implicate 118 companii, instituții și organizații. Anul acesta, evenimentul se desfășoară în trei orașe: Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close