Arad: Japonezii de la Roki se pregătesc să înceapă producția în 2018

Viceprimarul Aradului, Călin Bibarţ, s-a întâlnit, săptămâna aceasta, cu reprezentanţii producătorului de componente auto Roki Romania Manufacturing, și le-a promis sprijinul administrației locale, astfel încât fabrica să înceapă producţia din primăvara anului viitor.

Compania niponă va deschide la Arad primul său centru de producţie din Europa. Roki a închiriat, pentru o perioadă de cinci ani, un spaţiu de 5.500 de metri pătrați, în incinta parcului logistic şi industrial CTPark Arad, situat la ieșirea din oraș spre Zădăreni, lângă autostrada paneuropeană.

Producătorul japonez este specializat în fabricarea de filtre pentru industria auto. Într-o primă fază, în fabrica de la Arad vor munci 50 de oameni. „Suntem bucuroși că Roki a ales CTPark Arad drept prima sa destinație eropeană. Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spații cu posibilități de expansiune. Poziția este strategică: CTPark Arad este situat în vestul României, cu acces direct la autostrada A1 și la viitoarea autostradă București-Timișoara-Arad-Nădlac, care alcătuiesc coridorul IV de transport paneuropean, ce leagă Europa de Vest cu Europa de Sud-Est”, declara, după semnarea contractului dintre Roki și CTP, Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

Fondată în 1958, sub denumirea Toyo Roki, compania japoneză poartă numele actual din aprilie 2012. În decembrie 2016, avea 5.000 de angajați și unități de producție în SUA, Mexic, India, Thailanda, Indonezia, Vietnam, China, Coreea de Sud, Taiwan și Japonia. Subsidiara locală, Roki Romania Manufacturing, a fost înființată în noiembrie 2016. Clienții grupului nipon sunt AB Volvo, Allison Transmission, Aisin, Daihatsu, Ducati, General Motors, Honda, Kawasaki, Heavy Industries, Kubota, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Panasonic, Piaggio, Subaru, Suzuki, Toyota, Triumph, Yamaha și Yanmar.

Canadienii de la Litens deschid la toamnă fabrica din Timiș

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close