Arad: Oechsler extinde fabrica din Lipova şi ajunge la investiţii de 10 milioane de euro

Germanii de la Oechsler au pus piatra de temelie pentru cea de-a doua hală de producţie din Lipova, în judeţul Arad. Noua investiţie va fi finalizată în prima lună din 2017.

Până în acest moment, Oechsler a finalizat construcția și ansamblarea unui transformator de curent care să poată deservi noul obiectiv. Planul companiei germane este ca anul viitor, când va sărbători un deceniu de prezenţă în România, în unitatea de producţie din Lipova să lucreze 300 de oameni, un număr aproape dublu faţă de cel înregistrat la finalul anului trecut, când avea 159 de angajaţi.

Oechsler produce în judeţul Arad cablaje auto, electromotoare, mase plastice de mare precizie şi alte accesorii sau piese auto, pentru cei mai importanţi producători auto din lume. Fabrica din Lipova este una dintre cele trei locații pe care grupul le deţine în afara Germaniei, alături de cele din China, Mexic și Singapore. „În mare parte, în România se produc tehnologii noi. Ca exemple vă dau frâna de mână cu buton, care este dezvoltată printr-o colaborare între Oechsler și TRW, sistemul Hella Deutsch – o legătură între volan și far, adică farul din stânga lucrează independent de cel din dreapta. Este vorba de o <recunoaștere> a fazei lungi și fazei scurte, în funcție de trafic”, declară Alexander Weiss, managerul general al fabricii Oechlser, într-un interviu pentru specialarad.ro.

Celor zece milioane de euro investite până acum în această locaţie li se vor adăuga, în următorii trei ani, încă 7,5  milioane, pentru o nouă hală, care va fi mai mare cu 220 la sută decât cea actuală, susține conducerea Oechsler România. Potrivit datelor transmise la Ministerul Finanțelor, compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 24,92 milioane de lei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close