Arctic construiește o nouă fabrică de mașini de spălat, în care vor lucra 1.400 de oameni

După finalizarea procesului de construcție, în 2019, în noua fabrică se vor produce 2,2 milioane de mașini de spălat, anual.

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 68 de milioane de euro producătorului de aparate electrocasnice Arctic, pentru finanțarea construcției unei fabrici de mare capacitate, axată pe producția de mașini de spălat, cu ajutorul unor tehnologii avansate de fabricație și a eficienței date de automatizare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tranzacția este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa. Sprijinul acordat de FEIS va stimula investițiile străine directe în zonele rurale, pentru a atrage noi investiții și pentru a transforma România într-un centru de producție pentru toată Europa.

Noua fabrică va produce anual circa 2,2 milioane de mașini de spălat. Acest lucru va permite companiei Arctic – în prezent, liderul pieței de produse electrocasnice din România, cu o cotă de piață de peste 40 la sută – să răspundă cererii tot mai mari de pe piața europeană. Arctic face parte din Grupul Arçelik, al treilea cel mai mare producător de aparate electrocasnice din Europa și al șaptelea din lume.

Proiectul permite implementarea celor mai recente procese de automatizare și integrarea aplicațiilor de tip IoT (internetul lucrurilor/Internet of Things), inclusiv a utilajelor inteligente, a dispozitivelor interconectate și a tehnologiilor de robotică cooperativă. „Acest proiect, susținut de Planul de investiții pentru Europa, va crea 480 de locuri de muncă directe și 900 de oportunități suplimentare de ocupare la nivel de furnizori. Fabrica va fi localizată în regiunea Sud-Muntenia, care se confruntă cu provocări economice structurale, după închiderea fabricilor din industria siderurgică, și este caracterizată de o rată ridicată a șomajului și un grad redus de producție tehnologică”, declară vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close