Arctic mărește salariile brute ale angajaților, din 2018

Liderul pieţei de electrocasnice din România şi unul din cei mai importanți angajatori din județul Dâmbovița va suporta cheltuielile generate de transferul contribuţiilor sociale către angajaţi, din 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile nete să nu fie diminuate.

Compania se asigură astfel că modificările legislative nu vor afecta veniturile celor 3.600 de angajați care lucrează la fabrica din Găești. „Ne dorim ca angajații Arctic să nu resimtă în nici un fel schimbările aduse Codului Fiscal, iar decizia de a suporta cheltuielile generate de transferul contribuţiilor sociale în sarcina acestora confirmă angajamentul nostru pentru a proteja interesele angajaților noștri. Încă o dată, vrem să-i asigurăm că dedicarea lor este pe deplin apreciată, motiv pentru care ne dorim să le asigurăm în continuare siguranța financiară de care au nevoie ei şi familiile lor”, declară Gabriela Coman, Director Resurse Umane Arctic.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe lângă retribuţia lunară acordată fiecarui angajat,  Arctic le asigură salariaţilor un pachet de beneficii ce include: prime (acordate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Paști, Mărțișor, 1 iunie, primă de vacanță), asigurare medicală si asigurare de viaţă, bonuri de masă, asigurarea transportului la și de la locul de muncă, subvenționarea parțială a costului unei mese zilnice servite la cantină, analize medicale gratuite în cabinetul din interiorul companiei, ajutor financiar pentru evenimente deosebite în familie. Compania derulează anual un program de burse private pentru performanţă şcolară, indiferent de domeniul de pregătire sau anul de studiu, pentru elevii cu rezultate şcolare şi extra-şcolare deosebite (concursuri, olimpiade, competiţii la nivel judeţean, naţional, internaţional). Pentru anul școlar 2017-2018, Arctic acordă 30 de burse, fiecare în valoare de 100 euro/lună.

În 2017, Arctic a investit în programe de dezvoltare a abilităţilor de leadership, derulate în parteneriat cu furnizori renumiţi în domeniu. Obiectivul este acela de a dezvolta competenţe de leadership strategic, de conducere şi de motivare a angajaţilor, pe trei niveluri ierarhice diferite, respectiv first line management în producţie, specialişti şi middle management.

Arctic susţine şi proiecte educaţionale dedicate comunităţii locale. În toamna acestui an, compania a anunţat susţinerea primelor clase de învăţamânt dual din judeţul Dâmboviţa, pentru a contribui la pregătirea profesională a viitoarei generaţii de tehnicieni. Pe parcursul anului universitar 2017-2018, Arctic derulează un program de burse private, prin intermediul căruia îşi propune să susţină studenţii din anii III-IV, masteranzi sau doctoranzi, cu specializare tehnică, de la Universitatea Politehnica, Universitatea Piteşti şi Universitatea Valahia din Târgovişte. Artic pune la dispoziţie 20 de burse private, fiecare în valoare de 800 lei/lună, ce vor fi acordate studenţilor cu rezultate academice foarte bune, precum şi activităţi extra-curriculare. Valoarea totală a proiectului este de circa 36.000 de euro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close