Arctic are un nou director general

Liderul pieței de electrocasnice din România l-a numit pe Murat Büyükerk în funcția de director general, din această lună.

Murat Büyükerk a preluat conducerea de la Nihat Bayız, promovat în funcția de director R&D în cadrul grupului Arçelik. Noul director general are o experiență de 28 de ani în grupul Arçelik, timp în care a deținut diferite funcții de conducere în management de produs, supply chain și vânzări. Înainte de preluarea funcției actuale, din 2014, a deținut funcția de International Regional Sales Director pentru Arçelik și a coordonat lansarea pe piață a unor game diverse de produse și tehnologii de top, care au susținut creșterea la nivel global a grupului Arçelik. Murat Büyükerk deține o diplomă în Economie de la Universitatea Ege din Izmir.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Preiau conducerea unei echipe cu rezultate extraordinare, pentru care 2017 se remarcă prin  realizări importante. Îl felicit pe predecesorul meu, în mandatul căruia s-a demarat procesul de construcție a unei noi fabrici de mașini de spălat rufe, situată în Ulmi, Dâmbovița, investiție locală de tip greenfield, ce reprezintă o piatră de hotar importantă pentru Grupul Arçelik și Arctic. Noua fabrică de la Ulmi, construită conform standardelor conceptului digital de industrie 4.0, este primul pas în transformarea României într-un hub european de producție pentru Grupul Arçelik”, declară Murat Büyükerk.

În timpul mandatului lui Nihat Bayız, Arctic a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri din istorie, susținută de rezultate bune de vânzări și de o creștere a volumului de exporturi. Arctic și-a consolidat poziția de lider, atât pentru brandul Arctic, cât și pentru Beko, cu o gamă largă de produse și servicii adaptate la nevoile și stilul de viață al consumatorilor din România. În același timp, Arctic a continuat să se implice în dezvoltarea de proiecte educaționale dedicate comunității locale, după ce în 2017 a susținut înființarea primelor cursuri de educație profesională duală în județul Dâmbovița și a contribuit la dezvoltarea profesională a generației viitoare de lucrători tehnici.

Arctic este liderul pieţei de electrocasnice din România şi deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală. Fabrica de la Găeşti a produs până acum peste 31 de milioane de aparate frigorifice. Arctic are peste 3.600 angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2016 de două miliarde de lei. 87 la sută din producția totală Arctic este exportată în peste 70 de țări. Pe piaţa locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider, în 2015 și 2016, atât pentru brandul Arctic, cât și pentru Beko. Este unul dintre cele mai puternice branduri din România și s-a clasat, în 2017, pe locul 3 în TOP 100 Cele mai puternice mărci românești, realizat de revista BIZ.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close