„Asaltul” eșalonului doi: rețelele farmaceutice mai mici urmăresc extinderea

Farmaciile Tinos, un business de familie din Bucureşti, cu 15 puncte de lucru amplasate în zona Bu­cureşti-Ilfov, plănuiesc extinderea cu cel puțin cinci unități noi, în 2018. Și Roxana Maftei, care controlează Farmacia Tei, anunță cel puţin două deschideri noi, anul viitor.

Absolvent al Facultății de Farmacie, Alex Ursuleanu, administratorul Tinos Farm, pa­riază pe extinderea business-ului, care a înregistrat un rulaj de aproa­pe 26 de milioane de lei, anul tre­cut, scrie ZF. Farmaciile Tinos sunt o afacere de familie, înfiinţată de mama antreprenorului, ea însăși farmacistă, în urmă cu 23 de ani. Anul trecut, business-ul a crescut cu 11 la sută, comparativ cu 2015. A fost rezultatul des­chiderii unor puncte noi de lucru, dar şi al faptului că farmaciile deschise în ultimii ani au ajuns la maturitate. Un obstacol întâlnit în business este dat de lipsa forţei de muncă, menţio­nează farmacistul, care vede un deficit de perso­nal atât la farma­cişti, cât şi la asis­tenţii de farmacie sau la personalul administrativ. Farmaciile Timos au acum în jur de 100 de angajaţi.

Locuri de muncă în domeniul farmaceutic

La rândul său, Roxana Maftei negociază pentru spaţii în care să extindă business-ul Farmacia Tei, în sectorul 1 din Bucureşti. „Anul viitor vom avea sigur cel puţin două deschideri noi. Acum pur­tăm negocieri cu mai mulţi parteneri, pen­tru un spaţiu de 2.500 de metri pă­traţi în sectorul 1, zonă în care nu suntem prezenţi. Ne uităm la mai multe spaţii în această zonă. Vrem să deschidem aici o farmacie şi un magazin Bebe Tei. Luăm în calcul deschideri şi în Iaşi şi Constanţa, anul viitor”, a declarat Roxana Maftei, pentru ZF. În primul semestru din acest an, cifra de afaceri înregistrată de Farmacia Tei a fost de 141 de milioa­ne de lei.

Primii cinci jucători din retailul farmaceutic românesc au avut împreună afaceri de peste șase miliarde de lei, în 2016, în creştere cu 27 la sută faţă de anul precedent, şi vând medicamente în peste 1.700 de farmacii, la nivel naţional.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close