Asirom VIG: profit de aproape un milion de euro, în 2016

Una dintre cele mai importante companii de asigurări, cu o experiență de peste 25 de ani la nivel local, Asirom Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat, în 2016, un profit de 3,93 milioane lei  și un volum al veniturilor din prime, la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață), de 1,07 miliarde lei, în creștere cu 45 la sută față de anul anterior.

Compania a avut cea mai importantă contribuție la creșterea VIG în România în 2016. Rata de solvabilitate a Asirom VIG a fost de 145 la sută, conform Solvency II, iar volumul total al activelor financiare a crescut cu 42,5 la sută, până la 1,35 miliarde lei, de la 947,1 milioane, în 2015. Compania a absorbit un procent semificativ de clienți RCA, în urma procesului de restructurare a pieței.

Anul trecut, Asirom VIG a plătit daune generale de 421 milioane lei, din care 311 milioane (49.220 dosare) au reprezentat daune RCA. Ca urmare a creșterii numărului polițelor și despăgubirilor RCA (mai mult de dublu față de 2015), Asirom VIG a adoptat măsuri de eficientizare a operațiunilor: și-a mărit echipa specializată pe gestionarea dosarelor de daune auto cu 30 la sută și a finalizat implementarea unui sistem informatic performant, ce a condus la creșterea eficienței și diminuarea timpului de răspuns. „În 2016, am revenit pe profit și am crescut pe toate segmentele de asigurări, în pofida provocărilor de pe piață. Asirom VIG este cel mai vechi asigurator din România și ne-am asumat un angajament pe termen lung față de clienții noștri. Ne concentrăm pe menținerea stabilității și maximizarea profitabilității companiei, iar din acest motiv obiectivele noastre privesc dezvoltarea sănătoasă, echilibrarea portofoliului și satisfacția clienților”, declară Juraj Lelkes (foto), CEO Asirom VIG.

Volumul primelor de asigurări generale ale Asirom VIG a crescut cu 50 la sută, în 2016, față de 2015, în timp ce asigurările de viață au avansat cu 13 la sută. La finalul anului trecut, portofoliul său era compus din asigurări generale (89 la sută) și asigurări de viață (11 la sută). Polițele de asigurare RCA au reprezentat 64 la sută din totalul portofoliului. Asirom VIG are o cotă de piață de 11,4 la sută, cu trei puncte procentuale în creștere față de 2015, și este a treia companie de pe piața de asigurări, potrivit datelor pe 2016 ale Autorității de Supraveghere Financiară.

Asirom VIG are o rețea națională de 138 de agenții, 1.900 de agenți activi și peste 300 de parteneri externi. Lucrează la nivel național cu 532 de unități reparatoare auto și 31 de corespondenți, pentru daunele produse în afara României. Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 190 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, în Austria și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 25 de țări și are peste 24.000 de angajați. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piața bursieră austriacă și este listat la Bursa de Valori din Praga.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close