Atos va conduce un program de procesare a datelor Agenției Spațiale Europene

Compania de servicii în tehnologia informației, prezentă în România prin birourile din București, Timișoara și Brașov, a fost selectată de Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru a opera și conduce programul Copernicus Data and Information Access Services (DIAS).

Platforma DIAS, disponibilă din iunie 2018, va combina date geospațiale furnizate de Copernicus, cel mai mare program de observare a Pământului, cu date provenite din mai multe surse specializate, pe care le va transforma ulterior în statistici informative pentru companii ce activează în producție, asigurări, utilități, agricultură, industria forestieră, urbanism și servicii de urgență.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Statisticile generate de DIAS pot fi folosite de companiile petroliere pentru a evalua și gestiona diverse riscuri, de oamenii de știință pentru a înțelege mai bine impactul schimbărilor climatice, de guverne și orașe pentru a anticipa și administra mai bine dezvoltarea urbană, ori de fermieri, pentru o gestionare mai bună a producției și a recoltelor.

Platformă deschisă pentru inovație

Atos va conduce un consorțiu format din companiile DLR, e-Geos, EOX, GAF, Sinergise, Spacemetric, Thales Alenia Space și T-Systems. Responsabilitățile Atos cuprind integrarea, livrarea și operarea platformei Cloud, ce va integra sursele de date specializate. Noua platformă va face mai accesibile datele furnizate de constelația de sateliți Sentinel ai Uniunii Europene. Acest lucru va facilita dezvoltarea de noi servicii de business, bazate pe date provenite de la sateliți, de către terțe părți: instituții (agenții spațiale naționale), companii industriale, IMM-uri și startup-uri.

Capabilitățile tehnologice și experiența Atos, împreună cu cele ale partenerilor săi, vor aduce viteză, flexibilitate și agilitate platformei, capabilă să prelucreze cantități mari de date în formate diferite. Portofoliul de servicii de date Atos Codex va furniza platformei DIAS capabilități cognitive și de analiză pentru a transforma date neprelucrate de la sateliți în informații extrem de utile pentru mai multe industrii.

DESPRE ATOS

A intrat în România prin achiziția Siemens IT Solutions and Services, realizată la sfârșitul anului 2010 și finalizată în 2011. Au urmat alte achiziții la nivel global – Bull, Xerox ITO și Unify -, care au avut efect și în România. În 2016, a avut o cifră de afaceri de 54,2 milioane de euro și o creștere de 20 la sută față de 2015. Creșterea din România a fost de peste două ori mai mare decât cea a companiei, la nivel global.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close