Austriecii de la Hirsch Porozell construiesc o fabrică de polistiren în Moldova

Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei aus­tri­ece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje, are în plan să construiască o fabrică în Moldova.

„Pe termen mediu, nu excludem posibilitatea apariției celei de-a cincea fabrici în România, probabil în zona Moldovei. Inves­ti­ţia ar ajunge la 2,5 mil. euro. Avem mare încre­de­re în evoluţia pieţei din România și acesta este şi motivul pen­tru care am investit mult aici. Teoretic, nu are ce să meargă prost”, declară Bogdan Roman, directorul general al companiei, pentru ZF.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Austriecii au deja patru fabrici în România – la Cluj, Timişoara, Bucureşti şi Sfântu Gheor­ghe. Doar zona Moldovei este neacoperită în prezent. Aces­ta este şi motivul pentru care reprezentanţii producătorului se gândesc să investească în estul ţării. În 2017, compania din România a avut afaceri de 22 milioane euro, mai mult decât dublu faţă de anul anterior, după ce în 2016 a achiziţionat trei fabrici, iar anul trecut a fost primul în care s-au raportat rezultatele din punerea lor în folosinţă sub controlul Hirsch Porozell.

La nivel de grup, Hirsch a obţinut afaceri de 64 milioane de euro în 2016, cu activităţi şi în Austria, Ungaria, Polonia şi alte ţări. Intenţia Hirsch Porozell de a construi o fabrică în Moldova indică o creştere a cererii de materiale de construcţii pentru sectorul rezidenţial, în condiţiile în care, în primele zece luni din 2017, piaţa de construcţii pe segmentul de clădiri rezidenţiale a crescut cu 75 la sută în serie brută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close