Automobile Dacia și Groupe Renault România au un nou director general

Groupe Renault l-a nominalizat pe Antoine Doucerain în funcția de director general al Automobile Dacia și director general al Groupe Renault România, din 1 mai. El îl va înlocui pe Yves Caracatzanis, care preia o altă funcție în cadrul Groupe Renault, după doi ani în România.

Antoine Doucerain îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte şi România. „Groupe Renault este o companie importantă în România, o companie care reușește. Yves Caracatzanis a condus echipele talentate din România: lansarea industrială și comercială a Noului Duster – marca Dacia depășește propriile recorduri istorice de vânzări în Europa, iar modelul nostru de business, Global Access, din faza de design și până la post-vânzare, reprezintă un atu incontestabil pentru Groupe Renault. Contez pe Antoine Doucerain pentru menținerea acestei dinamici, pentru că România, mai mult ca niciodată, are un rol cheie în planul strategic de dezvoltare al Groupe Renault, Drive the Future”, declară Nicolas Maure.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Antoine Doucerain s-a alăturat Renault în 1993, în cadrul Direcţiei de Inginerie Logistică. Și-a continuat cariera în domeniul Fabricaţiei, mai întâi la uzina din Douai, unde a ocupat succesiv posturile de şef departament Montaj, director tehnic, director adjunct Fabricaţie, iar în 2010 a fost numit director al uzinei din Maubeuge, unde a asigurat lansarea Kangoo ZE şi pregătirea modelului Citan pentru Daimler. În 2012, a mers în Brazilia, pentru a coordona crearea unei noi uzine Nissan şi începerea producţiei modelelor Micra şi Versa. Din mai 2015, s-a întors în Franţa, unde a ocupat funcţia de director industrial și a asigurat coordonarea a opt uzine ale Renault (Polul industrial Vest), cu un nivel ridicat de performanţă.

DESPRE GROUPE RENAULT ROMÂNIA

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut 3,76 milioane de vehicule în 2017. Mizează pe complementariatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe alianţa cu Nissan şi Mitsubichi. Groupe Renault este singura companie din România ce integrează toate activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanță economică susținută și la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări diferite, pentru studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică, comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare. În 2016, cifra de afaceri a Groupe Renault România, care are are 17.700 de angajaţi, a trecut de cinci miliarde de euro. Aflat în centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industrială de la Mioveni), Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close