Bahrain – cea mai bună destinație pentru expați din lume. România – în top 20

Regatul arab cu doar 1,5 milioane de locuitori este câștigătorul surpriză al studiului Expat Insider 2017, realizat de InterNations, cea mai mare comunitate de expați din lume. Podiumul este completat de Mexic și Costa Rica. România apare pe locul 19, după Thailanda, dar înaintea Norvegiei. La polul opus, Grecia, Kuwait și Nigeria sunt destinațiile de evitat.

Câștigătorul de anul acesta a reușit un salt remarcabil față de clasamentul de anul trecut, când ocupa locul 19. Statul din Golf este apreciat de străini pentru locuitorii săi prietenoși – aproape nouă din zece expați (86 la sută) apreciază acest aspect. Pe de altă parte, Taiwan (12), Panama (30), Austria (19) și Australia (32) au dipărut din top 10. Grecia, Kuweit, Nigeria, Brazilia, Arabia Saudită, Italia, Ucraina, Qatar, India și Turcia sunt destinațiile cel mai puțin recomandate.

Pentru Expat Insider, unul dintre cele mai extinse studii dedicate expaților, InterNations a intervievat circa 13.000 de persoane de 166 de naționalități și care trăiesc în 188 de țări sau teritorii. Aceste persoane au oferit informații despre diferite aspecte ale vieții de zi cu zi, din țările de „adopție”. Participanților li s-a cerut să evalueze 43 de aspecte diferite ale vieții peste hotare.

Studiul complet poate fi găsit aici.

DESPRE INTERNATIONS

Cu 2,8 ​​milioane de membri în 390 de orașe din întreaga lume, reprezintă cea mai mare comunitate pentru persoanele care trăiesc și muncesc în străinătate. InterNations oferă networking local și global, online și offline. În fiecare lună, sub „umbrela” sa sunt organizate în jur de 6.000 de evenimente și activități, în toate orașele în care comunitatea este prezentă. Serviciile online includ ghiduri ale țărilor și orașelor, create de o echipă de profesioniști și de clienți-contributori, precum și forumuri de discuții, menite să ofere sfaturi utile pentru membrii care au nevoie de informații în legătură cu găsirea unei locuințe sau a unui job.

Malte Zeeck – fondatorul InterNations, „biblia” expaților

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close