Baia Mare: Fabrica de medicamente AC Helcor caută supravieţuirea în produsele naturiste

În condițiile în care medicamentele generice compensate au devenit nerentabile, după creşterea taxei clawback, AC Helcor va dubla producţia de suplimente alimentare.

Coriolan Pop, medicul chirurg care controlează compania AC Helcor, va investi circa 100.000 de euro pentru dublarea capacităţii de producţie pentru suplimentele alimentare, o nişă cu potenţial de dezvoltare, unde nu există taxa clawback. „Avem 130 de angajaţi şi trebuie să menţinem cumva personalul, aşa că încercăm să găsim o nişă pe care să supravieţuim. Investim în dublarea capacităţii de producţie pentru produsele naturiste. Medicamentele compensate au devenit nerentabile. Avem în portofoliu doar medicamente cu preţ sub 25 de lei”, a declarat Coriolan Pop pentru ZF.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în domeniul farmaceutic

AC Helcor estimează anul acesta afaceri de circa 15-18 milioane de lei. Producția de medicamente, comprimate și capsule, extinsă cu producția de vitamine, suplimente naturale, reprezintă activitatea de bază a companiei, care a împlinit 25 de ani de existență, în 2017. Portofoliul AC Helcor cuprinde peste 110 produse, dintre care 60 de medicamente generice, ce acoperă nouă clase terapeutice: cardiovasculare, antireumatice, chimioterapice antiinfecțioase, antialergice, digestive, neurologice. Compania a lansat, în 2004, divizia de Suplimente Alimentare AC Helcor – BioSunLine, care însumează peste 50 de produse naturale, în majoritate la prima producție românească.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close