Balerina Francesca Velicu, laureată la cele mai importante premii de teatru şi dans din Marea Britanie

Francesca Velicu a fost recompensată, luna aceasta, pentru rolul din „Le Sacre Du Printemps”, cu premiul categoriei „Outstanding Achievement in Dance” a premiilor Olivier.

„Le Sacre Du Printemps” este un spectacol realizat de Pina Bausch, producţie a English National Ballet.  La evenimentul de la Royal Albert Hall, balerinul Sergei Polunin i-a înmânat româncei în vârstă de 19 ani trofeul pentru rezultate excepţionale în arta dansului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Francesca Velicu s-a născut în Bucureşti şi a studiat la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Capitală. A urmat apoi cursuri la Academia de Balet Bolshoi din Moscova, iar din 2016 locuieşte la Londra, unde dansează în spectacolele realizate de compania English National Ballet, alături de o altă româncă, Alina Cojocaru.

Premiile Olivier, înfiinţate în anul 1976 şi denumite astfel din 1984, în semn de omagiu adus actorului Laurence Olivier, sunt decernate de Society of London Theatre şi recompensează excelenţa din producţiile teatrale din Marea Britanie. Aceste premii sunt considerate echivalentul britanic al Tony Awards, decernate în SUA pentru producţiile de pe Broadway. Evenimentul celebrează și opera şi dansul.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close