Banca Mondială are un nou director de țară pentru România și Ungaria

Din 24 iulie, Tatiana Proskuryakova o va înlocui pe Elisabetta Capannelli, care a fost director de țară în cadrul Băncii Mondiale din 2013 și care va prelua un alt mandat, la Zagreb.

Tatiana Proskuryakova, cetățean rus și american, este director de țară în Bosnia-Herțegovina și Muntenegru, din 2015. Înainte de mandatul de la Sarajevo, a fost director de țară în Macedonia (2013-2014) și consilier pentru operațiuni de țară (Country Operations Adviser), pentru Argentina, Paraguay și Uruguay (2010-2013). S-a angajat la Banca Mondială în 1992 și a deținut mai multe funcții în cadrul acestei instituții, inclusiv în Europa și Asia Centrală, regiunea America de Sud și zona Caraibelor, precum și în cadrul vicepreședinției pentru Politici Operaționale și Servicii de Țară, dar și în cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale.

„Banca Mondială are un amplu parteneriat cu România și oferă servicii de asistență tehnică în Ungaria. Tatiana Proskuryakova aduce o bogată experiență în această nouă postură și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu autoritățile române și maghiare, pe durata mandatului pe care dânsa îl va deține că director de țară”, declară Arup Banerji, director al Băncii Mondiale pentru țările UE.

Banca Mondială și-a deschis biroul în România în 1991. De atunci, a furnizat finanțări de peste 11 miliarde de dolari – împrumuturi, garanții și granturi -, în toate sectoarele de activitate ale economiei românești. Portofoliul curent al băncii include împrumuturi pentru investiții, activități analitice și asistență tehnică pentru sprijinirea priorităților de reformă ale României. În 2016, Grupul Banca Mondială și România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close