BCR „importă” un Chief Financial Officer din Austria, din 1 ianuarie

Elke Meier va prelua poziția de Vicepreședinte Executiv Financiar (CFO), în cadrul Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române, din 1 ianuarie 2018.

Noul CFO se alătură BCR după o carieră internațională de peste 25 de ani, derulată în Austria și ECE, dintre care ultimii 16 ani în cadrul Erste Group. Cea mai recentă poziție deținută a fost cea de CFO și director executiv al Erste Group IT International. Elke Meier este un manager cu experiență și un istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare, în cadrul unei game largi de entități cu responsabilități în diverse funcțiuni: contabilitate și taxe, planificare și controlling, administrare proprietăți imobiliare, restructurare IT și management proiecte strategice.

„Experiența ei va fi extrem de importantă pentru setarea unei funcții financiare integratoare în cadrul BCR, care să conducă la creșterea pe termen lung a companiei. Așteptăm să transfere aici bune practici și să beneficiem de leadership-ul deja demonstrat în zona de transformare și dezvoltare strategică”, declară Sergiu Manea, CEO al BCR. „Elke Meier are setul necesar de cunoștințe, experiență și aptitudini personale pentru a susține și stimula cooperarea în cadrul băncii, în baza informațiilor financiare și de business relevante. Cunoaște provocările cu care se confruntă afacerile bancare mari, în piața europeană emergentă, și am deplină încredere că va avea o contribuție semnificativă în echipa de management a BCR și la dezvoltarea sustenabilă a băncii”, completează Manfred Wimmer, președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Elke Meier este absolventă a Academy of Economics (Academia de Studii Economice) din Viena, Facultatea de Contabilitate și Audit, urmată de o specializare în management general. Numirea în Comitetul Executiv al BCR este sub rezerva aprobării de către autoritățile de supraveghere abilitate. Adriana Jankovicova, actualul membru al board-ului responsabil cu linia funcțională Financiar, va da curs altor oportunități de carieră în afara Erste Group, din momentul încheierii mandatului curent, la 31 decembrie 2017.

DESPRE BCR

Membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, prin operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital) şi societăţile de profil de pe piaţa leasing-ului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. Este banca nr. 1 în România după valoarea activelor (14,8 miliarde euro), după numărul de clienţi şi pe segmentele de economisire şi creditare. Este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principala instituţie cu care fac banking. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare printr-o reţea de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor, şi 514 unităţi retail, localizate în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close