Bebepharm: „Farmacia mămicilor” din Cluj face primul milion de euro, în acest an

După ce, în 2016, a raportat afaceri de 3,8 milioane de lei, aproape duble faţă de 2015 – primul an complet de activitate -, Bianca Moisă, fondatoarea farmaciei Bebepharm, aşteaptă anul acesta venituri de un milion de euro (4,6 milioane de lei).

Bianca Moisă a decis să intre în antreprenoriat în 2014, după ce a devenit mamă şi a observat că pe piaţa din Cluj nu există o far­macie specializată, care să răspundă ne­voilor bebeluşilor şi mamelor, scrie Ziarul Financiar. „Am început cu paşi mici şi, împreună cu colegele mele şi comunitatea de mămici din Floreşti, am crescut Bebepharm. Am ales Floreşti deoarece este localitatea cu cea mai mare densitate de familii tinere din zonă şi am început să fac exact ce am simţit la momentul respectiv. A fost o provocare să obţin melanjul perfect între postura de mamă, profesia de farmacist şi antreprenor”, explică fondatoarea farmaciei Bebe­pharm.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Zona rurală nu a fost pe radarul de extindere al marilor jucători din piaţa românească de retail farmaceutic. În schimb, aceştia au ales marile oraşe, zonele cu trafic şi vad comercial. Farmaciile independente au intrat şi în zona rurală, mai ales în contextul consolidării lanţurilor în marile oraşe. „Recent, am inaugurat şi a doua farmacie Bebepharm. Nu mă gândesc neapărat la extindere, ci mai degrabă să fac lucrurile cât mai bine şi să nu dezamăgesc comunitatea din Floreşti”, afirmă Bianca Moisă (foto). Momentan, cele două farmacii au ajuns la 11 angajaţi.

Bebepharm este o afacere de familie – un model des întâlnit în rândul farmaciilor independente. Acţionarii săi sunt Bianca Moisă, care se ocupă de partea de management, şi Cătălin Taposu.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close