BG Soft: Parlez-vous outsourcing?

Pentru conducerea unei companii, externalizarea nu este o decizie ușor de luat. Întrebările la care trebuie găsit un răspuns sunt nenumărate: Cum vor reacţiona colaboratorii? Cum vom gestiona dificultăţile apărute din cauza distanţei, limbii şi mentalităţii diferite? Vom reuşi, în timpul alocat, să respectăm normele de calitate ale programelor livrate? Cei zece ani de experienţă, câştigaţi în programarea în outsourcing, au permis companiei BG Soft să găsească răspunsurile adecvate la aceste întrebări.

Parteneriatul cu clienţii trebuie să fie exemplar. Acesta este cheia succesului, este convins Bernard Gorzejewski, fondatorul și administratorul francez al BG Soft, compania de servicii informatice creată la Cluj-Napoca, în 2008. În viziunea BG Soft, serviciile pe care le propune se bucură de succes pentru că sunt construite prin colaborarea şi interacţiunea permanentă cu clienţii săi. Pentru aceasta, condiția numărul unu este să ai o echipă formată din oameni pe care te poți baza în orice moment. La cinci ani de la înființare, BG Soft numără 40 de angajaţi. „Un personal format din oameni dedicaţi, responsabili, muncitori şi motivaţi”, se mândrește conducerea companiei. De altfel, acestea sunt câteva dintre calităţile necesare pentru cei ce vor să facă parte din echipa BG Soft.

Plan de carieră

La BG Soft, orice aspirant la meseria de informatician are la dispoziție un plan de carieră. El trebuie să lupte pentru a acumula cunoștințele științifice și capacitățile de gândire fundamentale, pentru a se pregăti pentru profesia de inginer informatic. Trebuie să înțeleagă marile principii teoretice și arhitecturale ale sistemelor informatice, să dobândească, de la începutul studiilor, competențe operaționale în domeniul programării, bazelor de date, sistemelor, rețelelor, internetului și graficii. Aceste competențe se vor dovedi utile odată cu primele perioade de formare într-o companie.

Pentru a-și consolida echipa, BG Soft are porțile deschise pentru programatori în toate tehnologiile, care au o bază bună de cunoștințe a limbajelor de programare. Capacitatea de analiză, pentru a „duce” proiectele de la conceperea lor până la realizare, trebuie să facă parte din „bagajul” oricărui candidat. Sunt bineveniți și controlorii de calitate care cunosc bine instrumente informatice precum SQL și baze de date, precum și consultanții de logistică, buni cunoscători de limbi străine: franceză, engleză, spaniolă, italiană și rusă. Această poziție cere mobilitate, în condițiile în care deplasările în străinătate sunt frecvente.

Formare continuă

Conducerii BG Soft îi plac oamenii cu inițiativă, cei care nu se tem să își asume responsabilități și cei care își onorează întotdeauna angajamentele. BG Soft oferă garanţia unui proces de recrutare transparent, dorinţa unei integrări reuşite și formare continuă, indispensabilă în evoluţia unei cariere și care asigură actualizarea permanentă a cunoștințelor și îmbunătățirea continuă a performanțelor. De exemplu, începătorii beneficiază de o formare de două-trei luni, în funcție de nivelul lor profesional.

Pentru a ne atinge obiectivele, comunicarea este un proces extrem de important. De aceea, punem accent pe o interacţiune continuă, la nivelul echipei noastre și la cel al colaborării cu echipele clienţilor. La fel de importantă este motivarea permanentă a oamenilor – mediul de lucru plăcut, formările tehnice periodice ori activităţile de team building susţin această idee.

Bernard Gorzejewski

Fondator @ BG Soft 

Compania oferă, însă, mai multe tipuri de cursuri: cele realizate de un client local (cursurile de pregătire tehnică şi documentaţia specifică pe proiect sunt oferite de specialiştii clienţilor BG Soft), de un client extern (formarea externă, la sediul clientului, oferă avantajul accesului direct la resurse, documentaţie specifică pe proiect, proceduri de lucru şi contact direct cu specialiştii clienţilor) și cursurile tehnice interne (ele sunt susţinute, la sediul BG Soft, de cei mai experimentaţi membri ai companiei, şi se axează pe cele mai noi tehnologii; BG Soft deţine o bibliotecă impresionantă de cărţi electronice, legate de cele mai folosite şi mai noi tehnologii pentru dezvoltarea profesională individuală).

Abordări inovative

Încă de la început, BG Soft și-a poziționat activitatea pe ansamblul tehnologiilor din domeniul serviciilor informatice. Concurența acerbă pune în evidență necesitatea unei noi abordări în legătură cu organizarea unei prestări de servicii, consideră Bernard Gorzejewski. „Viziunea noastră asupra lumii serviciilor și tehnologiilor informației este cea a unei lumi a progresului și a unei ameliorări durabile a performanțelor. Suntem convinși de faptul că mutațiile și evoluțiile permanente și organizaționale sunt la fel de susceptibile de a atinge succesul”, arată fondatorul BG Soft.

Compania îşi sprijină clienţii în crearea şi exploatarea de noi servicii, ce au ca scop unic consolidarea avantajelor în faţa concurenţei şi a celor manageriale. BG Soft se angajează în parteneriate pe termen lung, fondate pe stabilitate, calitatea serviciilor, toate la costuri optimizate. „Încrederea reciprocă, asociată cu o organizare flexibilă, este garanţia respectării calităţii în timpul alocat efectuării proiectelor. Astăzi, România este recunoscută pe plan internaţional pentru competenţele informatice şi lingvistice, ceea ce o face o destinaţie inevitabilă pentru o externalizare reuşită. Ne bazăm pe motivaţia şi angajamentul tinerilor programatori români pentru a găsi, defini şi derula soluţii de externalizare adaptate”, explică Bernard Gorzejewski. 

Expert în logistică și transport

Expertiza în domeniul logisticii le-a permis clujenilor de la BG Soft să dezvolte și alte posturi și servicii, complementare domeniului informaticii. Unul dintre acestea este cel de consultant în logistică, o profesie de viitor. O reușită a BG Soft este și integrarea produselor de gestiune a depozitelor (WMS – warehouse management system) și transporturilor (TMS – transport management system). Astfel, este asigurată gestiunea depozitului, de la comanda clienților până la expediere, utilizând toate tehnologiile existente în domeniu (radio, voice picking, etc.).

Oferta BG Soft pentru candidați:

  • Programare în informatică

  • Consultanță, formare, asistență

  • Controlul calității

  • Mentenanță

„Fiindcă evoluțiile tehnologice cer serviciilor informatice o actualizare continuă a cunoștințelor, compania cu sediul în Cluj oferă profesii diversificate, cu competențe specializate pe domeniu. Adaptarea la cerințele pieței este absolut necesară, dacă îți propui să rămâi competitiv. Suntem convinși că bogăția noastră este reprezentată de angajații noștri”, declară Bernard Gorzejewski. BG Soft are competențe în tehnologiile web și java, Cobol, RPG și Adelia.

articol publicat în sb.business – ediția de primăvară 2013

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close