Bittnet se extinde în Iași și Timișoara, după cel mai bun început de an din istoria companiei

În primul semestru din 2017, creșterea veniturilor primei companii de IT din România listată la Bursa de Valori București este de 70 la sută față de aceeași perioadă din anul trecut. Ea provine dintr-o dublare a veniturilor din business-ul de Integrare & Cloud și o creștere cu 39 la sută a business-ului de training IT.

Comparativ cu prima jumătate din 2016, când Bittnet a instruit 872 cursanţi, acest număr a crescut în 2017 cu peste 50 la sută, până la 1.241 – cea mai mare valoare din istoria companiei. Compania a obținut și o profitabilitate semnificativ mai mare: profitul net a crescut de la 250 la 13.500 de lei, în 2017. În plus, profitul operațional a crescut de la 240.000 de lei, la 30 iunie 2016, până la 400.000, la 30 iunie 2017. „Încă din 2015, am identificat o tendință pe piață: interesul companiilor pentru cloud public. Bittnet este singurul partener multicloud din România și parcursul foarte bun din prima jumătate a anului 2017 confirmă această decizie strategică. În primul semestru am avut 14 proiecte de consultanță și migrare în cloud a infrastructurii informatice a clienților, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut am avut un singur astfel de proiect. În acest context, extinderea regională vine cu mesajul de a fi un integrator cu o competență ridicată și valoare adăugată mare adusă clienților, în același timp cu proximitatea față de aceștia”, declară Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

La trei ani de la deschiderea primului birou regional, la Cluj-Napoca, Bittnet se va extinde și la Iași și Timișoara. Din 2016, compania este prezentă și la Sibiu și Brașov. Astfel, Bittnet este singurul partener Cisco Gold Certified prezent în afara Bucureștiului și singurul partener specializat multicloud (Amazon, Microsoft si Google), prezent atât în Transilvania, cât și în Moldova. „Ne-am asumat de mai multe ori rolul de pionieri în industria IT din România și am căutat să dezvoltăm o echipă competentă, alături de care să creștem constant în această perioadă. Am crescut de peste 100 de ori în cei zece ani, de la venituri de 30.000 de euro, în 2007, la peste trei milioane, în 2016. În al doilea semestru din 2017, dar și în 2018, vom continua să ne dezvoltăm, atât prin consolidarea activității din birourile existente, cât și prin deschiderea de noi birouri regionale, în alte orașe cu potențial”, afirmă Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Pentru 2017, pe lista priorităților Bittnet este și recrutarea continuă de ingineri IT și traineri. Unul dintre pilonii dezvoltării echipelor îl reprezintă cursurile de Microsoft și Amazon Web Services, dar și tehnologii Cisco, precum Routing & Switching, Collaboration, Data Center, Security, Service Provider și Wireless.

În aprilie 2015, Bittnet a devenit prima companie de IT din România, listată la Bursa de Valori București. În cei doi ani trecuți de atunci, sute de acționari au acordat un vot de încredere în planurile de dezvoltare ale companiei. Evaluarea Bittnet a crescut de peste cinci ori: de la 1,5 milioane euro, în momentul listării, la peste șapte milioane, pe 30 iunie 2017. În primul semestru din 2017, numărul acționarilor s-a dublat și a ajuns la 327, față de 163, la 30 iunie 2016.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close