Blue Air: Gheorghe Răcaru se retrage din fruntea companiei, Marius Puiu îi ia locul

La vârsta de 70 de ani şi după 48 de ani dedicaţi aviaţiei, Gheorghe Răcaru a decis să se retragă din funcţia executivă. A fost director general al Blue Air din 13 decembrie 2004, prima zi a companiei, şi şi-a menţinut funcţia până astăzi, cu o pauză între 2009 și 2013.

Gheorghe Răcaru (foto) a predat deja conducerea Blue Air către succesorul său, Marius Puiu. Noul director general al Blue Air lucrează în aviaţie din 1986, când a fost angajat la Tarom, ca inginer de zbor. Din 1993, lucrează în mediul privat, s-a specializat în managementul afacerilor şi a condus mai multe companii. În urmă cu zece ani, s-a alăturat echipei Blue Air, ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 este unul dintre cei patru acţionari ai companiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar în primăvară a fost numit director operaţional și a coordonat diviziile Flight Operations, Ground Operations şi Control Center Operations. „Să fiu în fruntea Blue Air a fost pasiunea şi o parte a identităţii mele, timp de mulţi ani. A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată şi sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentaţi pe care îi are Blue Air. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecţie”, precizează Gheorghe Răcaru. „În ultimii ani, am avut ocazia să lucrez alături de domnul Răcaru şi sunt pregătit să dau tot ce este mai bun pentru a-i călca pe urme şi pentru a conduce compania spre noi orizonturi”, spune Marius Puiu.

Blue Air şi-a început activitatea pe 13 decembrie 200 și operează peste 100 de rute, în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Are nouă baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Torino şi Alghero. Compania a transportat anul trecut 5.061.790 pasageri, cu 70 la sută mai mult faţă de anul anterior şi peste estimările iniţiale, şi mai mult decât dublu faţă de 2015, când a transportat puţin peste două milioane de pasageri.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close