BMW construiește primul centru de teste din Europa de Est. În Cehia.

Proprietatea de circa 500 de hectare va fi dezvoltată în Sokolov, în regiunea Karlovy Vary, aproape de oraşul de graniţă german Waldsassen şi la aproape două ore şi jumătate de condus de principala locaţie de cercetare a BMW Group, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare (FIZ) din München.

Noul centru de testare al BMW Group, care va crea câteva sute de locuri de muncă, va fi pus în funcţiune la începutul următorului deceniu. Investiţiile totale vor fi de câteva sute de milioane de euro. „La centrul de testare ce va fi construit în Sokolov vom continua să dezvoltăm teme de ultimă oră, precum electrificarea, digitalizarea şi condusul autonom – de exemplu, prin testarea siguranţei pentru sistemele de asistenţă”, declară Dr. Herbert Grebenc, vicepreşedinte executiv al BMW AG pentru Resurse Umane, Gestiune Imobiliară şi Securitate Corporate.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Centrele BMW Group existente în Aschheim, lângă München, Miramas (Franţa) şi Arjeplog (Suedia) nu mai au capacităţi suficiente pentru a îndeplini volumul de teste. Prin urmare, compania a petrecut ultimele luni explorând posibile locaţii strategice în Germania şi ţările învecinate. „Am găsit condiţiile ideale şi motivele necesare pentru testarea automobilelor la Sokolov. Deschiderea primei noastre locaţii de dezvoltare din Europa de Est va crea noi oportunităţi şi va marca o piatră de hotar în istoria companiei noastre. Colaborarea cu proprietarul Sokolovská uhelná şi cu toţi reprezentanţii politici a fost extrem de pozitivă până acum şi se bazează pe încrederea reciprocă”, explică Dr. Herbert Grebenc.

Reprezentanții BMW Group și cei ai statului ceh au negociat timp de doi ani şi jumătate. Au fost implicate mai mult de 200 de persoane, din diferite departamente şi instituţii la nivel naţional şi regional, din partea cehă.

Nou campus pentru dezvoltare, cu 2.000 de angajați

BMW Group a anunţat, în decembrie 2016, că-şi va concentra competenţa de dezvoltare în conectivitatea automobilelor şi condusul autonom într-un campus nou din Unterschleißheim, lângă München. La momentul finalizării, peste 2.000 de angajaţi vor lucra la noua locaţie, în domenii de la dezvoltare software la testarea rutieră, cu obiectivul de a dezvolta următorii paşi către condusul autonom. Echipele agile ce lucrează în imediata apropiere – în special pentru luarea deciziilor – definesc noile structuri de lucru. În 2017, pentru a coincide cu deschiderea campusului, au fost construite şi testate 40 de automobile BMW Seria 7, destinate testării condusului foarte automatizat şi autonom pe autostrăzi şi în mediul urban. Testele cu aceste automobile au fost desfăşurate la locaţiile Intel (SUA), Mobileye (Israel) şi BMW Group (München).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close