Boeing extinde contractele cu Romaero, pentru componente de avioane

Gigantul Boeing, unul din cei mai mari constructuri de avioane din lume, intenţionează să extindă contractele actuale cu societatea de stat Romaero, de la care grupul american cumpără componente pentru aeronavele sale, a anunțat directorul de vânzări de avioane comerciale pentru Europa al Boeing, Maarten Kluit.

Reprezentantul Boeing motivează devizia prin creşterea producţiei modelului 737. „România are o istorie lungă în aviaţie şi a fost un jucător important în domeniu, încă din anii 1900, în dezvoltarea industriei. De altfel, chiar acum, companii româneşti, precum Romaero, livrează componente pentru avioanele noastre care zboară în întreaga lume. Urmărim să creştem participarea Boeing în această colaborare”, a spus Kluit, pentru News.ro.

Romaero, companie specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, are încheiate contracte cu Boeing de peste 20 de ani – unele directe, altele prin intermediari -, pentru care livrează diverse componente de avioane, realizate pe platforma din Băneasa. „Romaero este un partener valoros al Boeing, de foarte mulţi ani. Boeing va creşte producţia modelului 737, în următorii ani, ceea ce va permite Romaero să îşi majoreze amprenta în acest parteneriat”, menţionează reprezentantul Boeing.

Pe de altă parte, companiile aeriene româneşti sunt clienţi vechi ai Boeing, de la care au achiziţionat avioane. Blue Air, cea mai mare companie aeriană privată românească, şi Boeing, au semnat marţi, la Paris, acordul pentru o comandă fermă pentru şase avioane 737 MAX, şi îşi păstrează dreptul să mai cumpere alte două astfel de aeronave, în aceleaşi condiţii. Compania a devenit astfel primul operator de Boeing 737 MAX din România. În plus, Blue Air va închiria alte 12 Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a început în acest an colaborarea. Cele şase aeronave au o valoare de listă de peste 600 milioane dolari.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close