Bosch a primit undă verde pentru construirea fabricii de mașini de spălat din România

Emil Rîşteiu, primarul orașului Simeria, a semnat, astăzi, autorizaţia de construire pentru fabrica de maşini de spălat Bosch, cu o capacitate de un milion de unităţi pe an.

Investiţia concernului german Bosch va genera peste 700 de locuri de muncă pe plan local. Terenul pe care va fi ridicată viitoarea fabrică, ce va fi construită de BSH Hausgeräte GmbH, are o suprafaţă de 41 de hectare, iar valoarea autorizabilă a construcţiei este de 125 de milioane lei. Terenul este amplasat la ieşirea din Simeria, spre Alba Iulia, la intersecţia DN 66 cu DN 7 şi în vecinătatea nodului de autostradă Simeria Veche, de pe autostrada A1.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Această investiţie înseamnă o perspectivă de viitor stabil pentru oraşul Simeria. Se vor schimba mentalităţi, atitudini, cu siguranţă va creşte bunăstarea. Investiţia va impune o modificare a strategiei de dezvoltare a oraşului, în aşa fel încât să ne adaptăm la noile perspective pe care le oferă poziţia geografică a localităţii şi investiţia companiei BSH”, a declarat primarul Emil Rîşteiu.

Constructorul va trebui să înceapă investiţia în următoarele 12 luni, iar apoi are la dispoziţie alte 24 de luni pentru finalizarea execuţiei. Termenul de finalizare poate fi prelungit. Administraţia locală din Simeria va asigura, până în primăvara anului viitor, reţelele de utilităţi – apă şi canalizare, şi accesul din DN 7 şi DN 66 spre fabrică. În plus, va regândi strategia de dezvoltare a oraşului, inclusiv pregătirea şcolară a tinerilor, viitoarele zone industriale şi cele pentru extinderea construcţiei de locuinţe.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close