Bosch a pus piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

Liderul global în furnizarea de tehnologii şi servicii a pus piatra de temelie pentru clădirea ce va găzdui Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca.

În Centrul de Inginerie deja existent în Cluj-Napoca, înființat în 2013, inginerii lucrează la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea automatizată, Internetul lucrurilor și industria conectată (Industria 4.0). Cei circa 400 de angajați care lucrează deja în diferitele locații ale Centrului de Inginerie din vor fi relocați în noua clădire.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în Romania, în ultimii cinci ani, astfel că am decis să construim propria noastră clădire, care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj. Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluții și tehnologii pentru viitor în România, cu experți locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic”, declară Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Noua clădire va concentra activități care anterior erau desfăşurate în diferite locații din Cluj. Bosch planifică o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro în noul centru de cercetare şi dezvoltare. Clădirea se va situa în centrul oraşului, în cadrul campusului de software DaVinci, și va fi finalizată în 2019.

„Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate. Clădirea nouă, care se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea cel puțin șase etaje, va oferi angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane”, afirmă Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj colaborează strâns cu alte centre din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu. El dezvoltă produse de ultimă generație în domeniile software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică.

Susținere pentru educație şi comunităţile locale

În 2017, Grupul Bosch a lansat un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, cu un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale pieţei. Masteratul a fost dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch de componente electronice auto din Jucu, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Alte proiecte educaţionale iniţiate de companie pe plan local includ Școala Duală, ce susţine pregătirea practică a elevilor în cadrul fabricilor Bosch din Cluj și Blaj, dar și cursuri de conducere autonomă, organizate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

În același timp, Bosch oferă sprijin financiar și mentorat tinerilor talentați prin intermediul unor proiecte educaționale, precum Hour of Code sau Kids in Tech, unde copii din 250 de cluburi IT din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării primesc acces la tehnologie digitală, sau BattleLab Robotica (Sumo Robotic), o competiție ce implică roboți autonomi creaţi de studenţi.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close