Bosch: Centru de training de 6 milioane de euro, în fabrica din Jucu

Compania Bosch a inaugurat, ieri, un centru de training la fabrica de componente electronice auto din comuna Jucu, judeţul Cluj, după o investiţie de șase milioane de euro.

Centrul de training este dedicat pregătirii a aproximativ 100 de elevi pe an, în sistemul de educaţie dual, dar şi dezvoltării continue a angajaţilor. „Vorbim despre materialul din care vom clădi viitorul, iar combustibilul viitorului sunt oamenii care vor lucra în diverse domenii. Elevii urmează programul Şcoala Duală Bosch, din sistemul de educaţie dual, care le deschide o modalitate fiabilă de competenţă suplimentară, capabilă să le permită începerea unei cariere solide în domeniul tehnologiilor avansate. Îi pregătim pentru viitor, pentru provocările industriei 4.0, şi încercăm să le asigurăm un loc de muncă în fabrică, după absolvire”, declară managerul general al fabricii Bosch din Jucu, Konrad Kaschek.

Construcţia din campusul Bosch se întinde pe 4.400 metri pătraţi și este prevăzută cu săli de instruire cu un design modern, pentru a oferi cele mai bune condiţii de învățare. Elevii înscrişi în programul de învăţământ dual se vor pregăti în ateliere dotate cu echipamente de ultimă generaţie, ce permit pregătirea profesională sistematică în domeniul electronicii şi electromecanicii. O echipă dedicată de specialişti va susţine, până la finalul anului 2018, peste 300 de sesiuni de instruire, atât pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor Bosch, cât şi programe speciale de dezvoltare personală şi leadership. „Grupul Bosch în România este un partener de încredere al şcolilor locale, în cadrul proiectului de sistem educaţional dual, din 2013. În 2017, peste 120 de elevi din licee şi şcoli profesionale se pregătesc ca tehnicieni în electromecanică şi electronică, în unităţile de producţie Bosch din Blaj şi Cluj”, afirmă Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL şi reprezentantul grupului în România.

În cadrul fabricii Bosch din Jucu, peste 60 de elevi s-au înscris în programul Şcoala Duală Bosch, pentru anul şcolar 2017-2018. Compania colaborează cu Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, pentru profilul electromecanică, și cu Liceul Teologic Reformat, pentru electronică și automatizări. În ultimii doi ani, Bosch a investit circa un milion de euro în programul Şcoala Duală, în special pentru echiparea atelierelor cu aparatură performantă. Compania a redirecţionat o parte a investiţiei spre liceele partenere și a donat, în 2016, echipament tehnic în valoare de 296.000 de lei, pentru a asigura aceleaşi standarde de învăţare.

Fabrica Bosch din Jucu funcţionează din 2014, are 2.500 de angajaţi, iar anul viitor se va extinde cu o nouă hală de producţie, mai mare decât cea existentă. În cadrul fabricii se produc, printre altele, calculatoare care controlează airbag-urile maşinilor. Din ianuarie 2018, fabrica din Jucu va fi singura din lume care va produce calculatoare pentru motoarele maşinilor din grupul Volkswagen.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close